SUSRET U BEOGRADU: Đurić se sastao s piscem Peterom Handkeom
Foto: Fonet

Austrijanac u višednevnoj poseti

SUSRET U BEOGRADU: Đurić se sastao s piscem Peterom Handkeom

Politika -
U ime Vlade Srbije i srpskog naroda zahvalio se Handkeu za neiscrpnu ljubav, podršku i pomoć koju godinama pruža Srbiji, a pogotovo Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas u Beogradu sa austrijskim piscem i scenaristom Peterom Handkeom, koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Đurić se u ime Vlade Srbije i srpskog naroda, zahvalio Handkeu za neiscrpnu ljubav, podršku i pomoć koju godinama pruža Srbiji, a pogotovo Kosovu i Metohiji.

Đurić je Handkea upoznao sa aktivnostima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i planovima za prevazilaženje teškoća sa kojima se srpski narod susreće u južnoj pokrajini, kao i sa kulturnom politikom i situacijom na Univerzitetu koji se privremeno nalazi u Kosovskoj Mitrovici.Handke, koji je dobitnik prestižne Ibzenove nagrade za 2014. godinu za pozorišno stvaralaštvo, obišao je više srpskih sredina i enklava u južnoj pokrajini i donirao deo novčane nagrade u iznosu od 50.000 evra za izgradnju bazena u Velikoj Hoči.

Za taj dobročiniteljski dar, Đurić je izrazio posebnu zahvalnost, istakavši da su "humana i srdačna dela koja Handke čini za srpski narod na Kosovu i Metohiji velika nada i istinska vera u bolje sutra i zvezda vodilja u delanju svih nas".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track