IZVESTILAC EP U SRBIJI: Vučić primio Mekalistera
Foto: Tanjug Tanja Valič

Susret u Nemanjinoj 11

IZVESTILAC EP U SRBIJI: Vučić primio Mekalistera

Politika -
Mekalister, koji od juče boravi u Srbiji, razgovaraće tokom posete i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić imali su danas odvojene susrete sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Mekalister, koji od juče boravi u Srbiji, razgovaraće tokom posete i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Evropski zvaničnik će se sastati i sa ombudsmanom Sašom Jankovićem, liderima opozicionih partija, predstavnicima diplomatskog kora, biznisa i nevladinih organizacija.Mekalister je juče u Svilajncu prisustvovao otvaranju rekonstruisanog obdaništa oštećenog u majskim poplavama.

Izvestilac krajem meseca predstaviti drugu, dopunjenu verziju izveštaja o Srbiji, a parlament će je nakon rasprave u martu usvojiti u vidu rezolucije. "Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali pre svega da slušam, kako bi moj izveštaj o napretku u evropskim integracijama bio što uravnoteženiji", rekao je Mekalister za Tanjug uoči posete."Cilj je da se sačuva mir na Zapadnom Balkanu"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarima Nemačko-francuske organizacije za omladinsku saradnju Beatrisom Angran i Markusom Ingenlatom koje je upoznao sa odnosima u regionu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

“Moj cilj je da se sačuva mir na prostorima Zapadnog Balkana", rekao je premijer Vučić i naglasio da bi saradnja među mladima mogla da unapredi i ekonomske i političke odnose.Predstavnici nemačko-francuske organizacije istakli su da će učiniti sve kako bi pomogli u procesu osnivanja nove strukture omladinske saradnje na Balkanu, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za odnose sa medijima.

„Na osnovu dosadašnjeg iskustva u odnosima Nemačke i Francuske zaključili smo da je suština omladinske razmene interkulturalno učenje", istakli su generalni sekretari.Sagovornici su zaključili da su spremni da na podsticanju saradnje među mladima u regionu rade zajedno, kako bi obezbedili bolju budućnost za nove generacije, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja