POPOVIĆ: Beograd da bude Njujork jugoistočne Evrope
Foto: Nemanja Pančić

Srpska narodna partija

POPOVIĆ: Beograd da bude Njujork jugoistočne Evrope

Politika -
Nema napretka naše zemlje bez bržeg i dinamičnijeg razvoja glavnog grada. Beograd mora ponovo da postane grad kranova, dizalica i gradilišta, poručio je predsednik SNP

BEOGRAD - Bez efikasnog i dinamičnog razvoja Beograda nema ni ekonomskog razvoja Srbije, poručio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i istakao da je cilj te stranke da od glavnog grada Srbije stvori "Njujork jugoistočne Evrope".

Popović je na predstavljanju beogradskog odbora te stranke naveo i da je cilj SNP da Beograd bude grad šansi, najboljih uslova za obrazovanje i zapošljavanje, grad kulture, ekonomije i grad budućnosti.

"Nema napretka naše zemlje bez bržeg i dinamičnijeg razvoja glavnog grada. Beograd mora ponovo da postane grad kranova, dizalica i gradilišta", poručio je Popović, dodajući da je cilj te stranke rešavanje životnih, svakodnevnih problema žitelja glavnog grada, kao što su kanalizacija, grejanje, infrastruktura.

Popović je kazao da ta stranka želi da Beograd ima transport kao u Cirihu, šanse za obrazovanje mladih kao u Berlinu, da se podiže kao Dubaji, a da se u pogledu metroa ugleda na Moskvu, koja ima najbolji metro na svetu. Osnovni preduslovi za brži razvoj Beograda su, kako je naveo, podizanje građevinske industrije, stvaranje ambijenta za dolazak investitora i u tom smislu brže izdavanje građevinskih dozvola, zatim unapređenje infrastrukture i smanjenja opterećenja na privredu.

Predsednik beogradskog odbora SNP Goran Mandić naglasio je da će taj organ program bazirati na realnim rešenjima komunalnih problema i da će do lokalnih izbora u 15 beogradskih opština, koji će biti održani naredne godine, građanima ponuditi konkretan i realan program.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track