SNP pozvala Vladu da ne uvodi sankcije Rusiji
Foto: Fonet

Prikupljaju potpise

SNP pozvala Vladu da ne uvodi sankcije Rusiji

Politika -
Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama, na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje sa Rusijom. Još gore, uvođenje sankcija Rusiji značilo bi okretanje leđa našem nabližem i najodanijem prijatelju, koji je uvek kroz istoriju bio uz srpski narod, navode iz stranke

BEOGRAD - Povodom usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta, u kojoj se zvanični Beograd kritikuje zbog odbijanja da se pridruži sankcijama EU protiv Ruske Federacije, Srpska narodna partija (SNP) poziva Vladu Srbije da istraje u otporu pritiscima iz Evropske unije i da ne uvodi sankcije Rusiji.

Rusija je danas najveći zaštitnik državnih i nacionalnih interesa Srbije po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske i u njoj imamo najvećeg zaštitnika naših vitalnih ekonomskih interesa navodi se u saopštenju SNP i dodaje da je samo u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju porastao za 100 odsto.

"Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama, na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje sa Rusijom. Još gore, uvođenje sankcija Rusiji značilo bi okretanje leđa našem nabližem i najodanijem prijatelju, koji je uvek kroz istoriju bio uz srpski narod", stoji u saopštenju.

Srpska narodna partija će predstojećeg vikenda širom Srbije krenuti u akciju prikupljanja potpisa građana protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track