Popović: Zalažemo se za najbolje odnose sa Rusijom i EU
Foto: Pancic

Lider SNP

Popović: Zalažemo se za najbolje odnose sa Rusijom i EU

Politika -
Lider SNP je istakao da se na primerima Bugarske i Rumunije najbolje vidi da nisu imale interesa od članstva u EU, jer je ogromna razlika između Nemačke i Bugarske

BEOGRAD - Lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je danas da će se SNP u Skupštini Srbije zalagati "za najbolje odnose" s Rusijom i sa Evropskom unijom, ali će se protiviti ulasku Srbije u EU.

"I sa Rusijom i sa Evropskom unijom treba imati najbolje ekonomske i političke odnose, ali Srbija ne treba da bude članica (EU) jer više nema ekonomskog, a ni političkog interesa da bude članica", ocenio je Popović u Skupštini Srbije.

Dodao je da to najbolje pokazuju primeri Bugarske i Rumunije koje, kako je rekao, nisu ostvarile nikakv ekonomski napredak.

"Ogroman je ekonomski jaz između jedne Nemačke i Bugarske", kazao je Popović koji je u Domu Narodne Skupštine govorio kao gost. SNP je postala parlamentarna stranka kada je poslanik Milan Petrić koji je bio na listi Demokratske stranke, postao član SNP. Kada su novinari pitali Petrića šta ga je navelo da iz stranke koja se zalaže za evrointegracije, pređe u evroskeptičnu stranku, Petrić je odgovorio da on nije bio član nijedne partije.

"Prva partija u koju sam se učlanio je SNP, pre toga sam bio samo na listi i kao takav nisam učestvovao u donošenju stavova i principa ni prema EU, ni prema Rusiji", rekao je Petrić. Popović je istakao da je SNP jedina partija koja se protivi ulasku Srbije u NATO, zbog čega se protivi i zasedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Beogradu.

"Srbija ne treba da učestvuje u podelama, ona mora da ostane vojno neutralna", rekao je on i dodao da ne postoji ekonomska korist od ulaska u NATO.

"Nema direktne korelacije između ekomskog razvoja i ulaska u NATO, naprotiv. Treba reći da bi ulazak u NATO značio ogromna ulaganja, između jedne i dve milijarde godišnje", kazao je on.Upitan o ideji za projekat "Beograd na vodi", Popović je rekao da se ne protivi stranim investicijama, ali da se moraju poštovati dva uslova: da je sve urađeno po zakonu i da su domaći investitori izjednačeni sa stranim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track