DS i SNS izjednačeni

Istraživanje „Ipsos pulsa”

DS i SNS izjednačeni

Politika -
Demokrate i naprednjaci imaju jednaku podršku u biračkom telu - po 27,1 odsto. Tadić ipak u prednosti nad Nikolićem

BEOGRAD - Neizvesno!Koalicije okupljene oko DS i SNS imaju u promil jednaku podršku u biračkom telu - po 27,1 odsto, pokazalo je istraživanje agencije „Ipsos puls”. Na trećem mestu je savez oko socijalista (13,3 odsto), dok je popularnost Preokreta i SRS identična - osvojili bi po 7,9 odsto glasova. DSS bi podržalo 6,6 odsto birača, a iznad cenzusa, sa 6,1 odsto podrške, nalazi se i URS, kome dosadašnja istraživanja nisu predviđala ulazak u parlament. Pokret Dveri ima 2,8 odsto podrške, dok su ostali na nivou statističke greške.

Mada je rejting DS i SNS izjednačen, lider demokrata Boris Tadić u blagoj je prednosti nad predsedničkim kandidatom naprednjaka Tomislavom Nikolićem. Za Tadića bi glasalo 31,6 odsto građana, a Nikolića podržalo 29,7 odsto glasača.

Prate ih lider SPS Ivica Dačić sa 12,4 odsto podrške i predsednik DSS Vojislav Koštunica sa 9,1 odsto.

Prema istraživanju, na petoj poziciji, sa 8,1 odsto glasova, da se kandidovao, bio bi lider radikala Vojislav Šešelj, dok bi predsednički kandidat Preokreta Čedomir Jovanović osvojio 5,9 odsto.

Istraživanje je sprovedeno od 2. do 5. aprila na reprezentativnom uzorku od 1.000 punoletnih građana, telefonskom anketom. Tada se nije znalo da će Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravstva, biti predsednički kandidat URS.

Čak tri četvrtine građana Srbije su kao najveći problem s kojim se susreću označili nezaposlenost, ali i životni standard i male plate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track