Nikolić: Pljačkaške privatizacije biće preispitane

Izbori

Nikolić: Pljačkaške privatizacije biće preispitane

Politika -
Svi koji su u takvom poslu učestvovali biće kažnjeni, kaže lider naprednjaka

INĐIJA - Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Inđiji da će biti preispitane sve "pljačkaške privatizacije" i da će svi oni koji su u takvom poslu učestvovali biti kažnjeni.

"Postoje privatizacije koje su bile pljačkaške i Evropska unija je označila bar 20 takvih, a ima ih i mnogo više", rekao je Nikolić ispred fabrike "Gumaplast" koja je, kako je ukazao, privatizovana pre pet godina, a sada ne radi.

On je objasnio da je reč o privatizaciji velikih uspešnih preduzeća i da mora da se istraži kako je došlo do toga. "Ja vam obećavam svi krivci će biti kažnjeni", poručio je Nikolić.

Bilo je privatizacija obavljenih po zakonu, ali je to iskorišćeno da bi fabrike stajale i da ne bi bile konkurencija onim fabrikama koje su za nekoga radile, rekao je Nikolić i dodao da je bilo i onih koje su obavljene prljavim novcem.

"Sve što je u skladu sa zakonom, ostaće onima koji su ih kupili i onaj ko je ispoštovao ugovor, socijalni program, može da bude miran. Takva privatizacija je zakonska", naveo je lider naprednjaka.

"Svi oni koji su se ogrešili o zakon, oni koji su morali da korumpiraju da bi dobili objekte i oni koji su sprečavali poštenu utakmicu na licitacijama, neka znaju da će njihova privatizacija biti preispitana. Ako se dokaže da nije bila u skladu sa zakonom, biće poništena", objasnio je Nikolić koji je potom govorio na predizbornom skupu u Inđiji.

U obraćanju okupljenima u tom gradu, on je kazao da "razume sve one koji su pre četiri godine glasali za one koji su im nudili po hiljadu evra, 200.000 radnih mesta..."

"Prošle su te četiri godine i oni koji su dobili tih hiljadu evra i oni koji su dobili posao neka glasaju za one koji su im to i obećali", kazao je Nikolić. Međutim, dodao je on, "nezadovoljnih i onih kojima je loše, mnogo je više i zato sam uveren da će oni glasati za listu 'Pokrenimo Srbiju', kako bi se Srbija pokrenula i razvijala."

"Poljoprivreda, porast broja dece i briga o njoj, energetika i razvoj malih i srednjih preduzeća, to je osnova Srbije", naglasio je Nikolić koji će posle Inđije danas obići Rumu, Sremsku Mitrovicu i Šid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track