Pucanj na DS

Pucanj na DS

Politika -
U napadu na prostorije demokrata u Novom Sadu, koji se desio tokom vikenda, srećom niko nije povređen

NOVI SAD - Namera ili slučajnost?Tokom uskršnjih praznika nepoznato lice ispalilo je hitac iz pištolja na prostorije Gradskog odbora DS u Novom Sadu, u ulici Vojvođanskih brigada 24. Zrno je probilo debelo staklo, okrznulo zid i zabilo se u orman u delu prostorija GO DS koji koristi Demokratska omladina.

- Sreća u nesreći je što nikoga u to vreme nije bilo u prostorijama, jer zbog uskršnjih praznika stranka nije radila od subote u 17 časova do ponedeljka ujutro u osam sati. U tom periodu je i pucano. Inače, kad je radni dan, u omladinskom klubu, koji se nalazi u visokom parteru, sve vrvi od ljudi - rekao je za Kurir predsednik GO DS i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Potpredsednica DS Jelena Trivan izjavila je da je incidentom u Novom Sadu „pređena granica“.

- Kampanje obično imaju povišene strasti i u njima se često događaju incidenti, ali čini nam se da je ovoga puta pređena granica, jer je pucano iz vatrenog oružja, s namerom da se neko i usmrti - rekla je Trivanova, i podsetila i da je Tadiću 2008. upućena pretnja da će stradati ako potpiše SSP i da je u isto to vreme Miloradu Ulemeku Legiji upućena poruka da će se njegov postupak i optužnica revidirati. Kako Kurir nezvanično saznaje u novosadskoj policiji, tokom vikenda ispred Spensa se desila tuča, u kojoj je jedan mladić drugoga udario pištoljem po glavi.

(S. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track