SRPSKA LISTA PROTESTUJE: Premeštanje ostataka Ise Boljetinca na sever KIM nova albanska provokacija
Foto: Beta

Borac za Veliku Albaniju

SRPSKA LISTA PROTESTUJE: Premeštanje ostataka Ise Boljetinca na sever KIM nova albanska provokacija

Politika -
Srpska lista ne podržava premeštanje posmrtnih ostataka Ise Boljetinca na sever Kosova i Metohije i to posmatra kao provokaciju i odsustvo obzira prema žrtvama i osećanjima Srba

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista ne podržava premeštanje posmrtnih ostataka Ise Boljetinca na sever Kosova i Metohije i to posmatra kao provokaciju i odsustvo obzira prema žrtvama i osećanjima Srba.

Srpska lista je u saopštenju dostavljenom agenciji Tanjug danas navela da potrebu da vrše reviziju istorije imaju oni koji nemaju dovoljno odgovornosti za budućnost zbog čega pokušavaju da naprave heroje od ljudi čija se zlodela i danas pamte.

"Ne podržavamo premeštanje ostataka Ise Boljetinca na sever Kosova i Metohije i doživljavamo to kao provokaciju i potpuno odsustvo obzira prema žrtvama i osećanjima Srba", navela je Srpska lista.

Srpski narod će nastaviti da gleda u budućnost i da istu gradi sa svojim komšijama Albancima ali posao će nam biti još teži, jer na ovaj način je jasno pokazano da za sada nema obostrane volje za pomirenjem i izbegavanjem novih podela, navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović.

Sahrana posmrtnih ostataka Ise Boljetina u selu Boljetin u opštini Zvečan, kako je najavljeno, biće obavljena u sredu, 10 juna. Boljetinac je bio jedan od najvećih boraca za "Veliku Albaniju" i borac protiv Osmanlijskog carstva, Kraljevine Srbije i Kraljevine Crne Gore.

Prema albanskoj istoriografiji ubijen je dvadesetih godina prošlog veka u Podgorici. Pre oko 20 godina njegovi posmrtni ostaci su otkopani i prebačeni u Kosovsku Mitrovicu, gde ih je do sada čuvao lokalni hodža. Troškove sahrane snosiće Vlada Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track