NIKOLIĆ I MIJALKOVSKI: Hapšenje Haradinaja i Orića dvostruka igra dela zapada!
Foto: Zlatko Nikolić, printskrin B92

Poternice

NIKOLIĆ I MIJALKOVSKI: Hapšenje Haradinaja i Orića dvostruka igra dela zapada!

Politika -
Kriminolog Zlatko Nikolić i profesor Fakulteta bezbednosti Milan Mijakovski su naveli da se iza iznenadnog priznavanja srpskih poternica krije želja dela međunarodne zajednice, ne za pravdom već za ispunjenjem ličnih interesa

BEOGRAD - Hapšenja Nasera Orića u Švajcarskoj i Ramuša Haradinaja u Sloveniji po srpskim poternicma predstavljaju "dvostruku igru" dela zapada kako bi Srbija prihvatila po nju neki od teških zahteva, ocenili su danas stručnjaci za tu problematiku.

Kriminolog Zlatko Nikolić i profesor Fakulteta bezbednosti Milan Mijakovski su u izjavama naveli i da se iza "tog iznenadnog priznavanja srpskih poternica krije želja dela međunarodne zajednice, ne za pravdom već za ispunjenjem ličnih interesa".

Oni su u tom kontekstu pomenuli i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici ali i nedavnu izjavu premijera Aleksandra Vučića da je pred Srbijom težak period.

"Bojim se da su ta hapšenje daleko od realnosti jer oni (deo međunarodne zajednice) i ne žele njih (Orića i Haradinaj) radi nas ili pravde već hoće da stvore neki privid o pravednosti", rekao je Nikolić.

On očekuje i da će Orić i Haradinaj biti pušteni, s čim se saglasio i Mijakovski koji je ocenio i da su u slučaju njihovih hapšenja "radi o sračunatoj igri" dela zapada usmerenoj ka ostvarivanju sopstvenih interesa.

Mijalkovski je napomenuo i da su na poternicma i druge osobe, poput Hašima Tačija, ali da se oni ne hapse iako su dostupni međunarodnim organima.

Kosovski mediji javili su popodne da je na aerodromu u Ljubljani uhapšen lider ABK Ramuš Haradinaj po srpskoj poternici iz 2004.godine.

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić uhapsen je, po srpskoj poternici na teritoriji Švajcarske 10. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track