KOHA NET: Mustafa i Vučić se dogovorili, u ponedeljak samo potpisi
Foto: Fonet AP

Dogovoreno

KOHA NET: Mustafa i Vučić se dogovorili, u ponedeljak samo potpisi

Politika -
Prištinski portal Koha.net piše da je u Briselu postignut dogovor o svim pitanjima povoljan za Kosovo

PRIŠTINA - Premijeri Kosova i Srbije, Isa Mustafa i Aleksandar Vučić su se saglasili o svim pitanjima o kojima su razgovarali u utorak u Briselu, piše prištinski portal Koha.net, pozivajući se na izvore bliske jučerašnjem sastanku.

Zvanično, dvojica premijera su izjavila da nije postignut dogovor ni o jednom od pitanja o kojima se razgovaralo punih osam sati, ali da su se stavovi o njima približili. Izvori Koha.net bliski sastanku su informisali da su strane "sto odsto uspele da se dogovore o svim pitanjima" – Asocijaciji/Zajednici srpskih opština, o telekomunikacijama, o energetici i o uređenju mosta na Ibru, i da će u ponedeljak te sporazume dvojica premijera i potpisati.

"Strane su se sto odsto složile o svim pitanjima o kojima se razgovaralo na jučerašnjem sastanku. U ponedeljak će se održati naredni sastanak na kojem će se sporazumi potpisati", rekao je izvor za Koha.net.

Isti izvor je rekao da su svi sporazumi povoljni za Kosovo. "Mogu da garantujem da su pitanja o kojima je juče postignuta saglasnost, sporazumi koji će biti potpisani u ponedeljak, u korist Kosova. Ne mogu da iznesem detalje", rekao je izvor. Premijer Mustafa je rekao da su se stavovi dveju strana o svim temama o kojima se razgovaralo "dobro približili", ali je ukazao da radne grupe nastavljaju da rade dok ne dođe do finalizacije sporazuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track