PREMIJERA NE SLUŠAJU NI NJEGOVI Zoran Babić: Vučiću, izvini, odo ja u Tursku!

Džaba preporuka

PREMIJERA NE SLUŠAJU NI NJEGOVI Zoran Babić: Vučiću, izvini, odo ja u Tursku!

Politika -
Šef poslaničke grupe SNS ne mari za Vučićev apel da se podrži domaći turizam, pa je odlučio da letuje u inostranstvu

BEOGRAD - Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS i najvatreniji obožavalac lika i dela Aleksandra Vučića, oglušiće se, po svoj prilici, o apel premijera da se promoviše domaći turizam i leto će provesti u inostranstvu - na obali Turske, saznaje Kurir!- Nije još odlučio u kom će mestu u Turskoj letovati, još se premišlja, ali će svakako tamo otići u avgustu - kaže naš izvor blizak ovom naprednjaku.Na naše pitanje kad će ove godine otputovati na more i da li je to ponovo Turska, on je poručio:Ima prioritete- Mnogo je bitnija promocija političkog kapaciteta Srbije u ovom trenutku.Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić se početkom juna, pred letnju sezonu, obratio građanima Srbije s molbom da deo svog godišnjeg odmora provedu u našoj zemlji. On nije zaobišao ni političare, pa im je poručio da bi bilo dobro da upoznaju lepote Srbije, da se odmore u svojoj zemlji, kao i da ne koriste odmor duži od sedam dana.- To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države - podsetio je premijer i dodao da ga kolege iz Vlade i kabineta najverovatnije neće poslušati, ali njegovo je da sugeriše.Podsećanja radi, Babić je i prošle godine izazvao burne reakcije u medijima jer je pokušao da sakrije da je bio na letovanju u jednom turskom letovalištu. Kad su ga novinari pitali gde je tako lepo pocrneo, on je odgovorio da je leto proveo u Vrnjačkoj banji!Obrnuo ploču- Evo me kod kuće, u Vrnjačkoj banji. Kakvo more, mora da se radi! - izjavio je tada Babić i dodao da bi, kad bi imao slobodnog vremena, voleo da letuje u Sarimsakli, predivnom mestu u Turskoj.

Branko RadunPOLITIČARI MORAJU DA DAJU PRIMER

Branko Radun, politički analitičar, kaže da političari moraju da budu primer drugima.- Babić neće biti jedini koji će ići na more u inostranstvo, mnogi će to raditi krišom, pa sigurno i on. Ali patriotski turizam tek treba da zaživi, nije dovoljan samo apel „Letujte u Srbiji“, u tome treba biti i dosledan. Mnogi će putovati van Srbije, ali političari bi trebalo da se drže dogovora i daju primer drugima - rekao je Radun.

Predsednički par i šef države voli da putuje TOMA I DRAGICA IDU U BODRUMPredsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica redovno letuju u Turskoj, a kako saznajemo, to će, tradicionalno, učiniti i ovog leta.Oni su, podsetimo, prošle godine 8. avgusta odleteli u Bodrum. Nezvanično, tada su otputovali specijalizovanim državnim avionom.Predsedničko putovanje građane Srbije koštalo je oko 15.000 evra. To su samo troškovi avio-prevoza do letovališta i nazad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja