Mekalister danas kod Vučića
Foto: Fonet Nenad Orevic

Sastanak u Vladi Srbije

Mekalister danas kod Vučića

Politika -
Nije moj zadatak da kao stalni izvestilac Evropskog parlamenta donosim takvu odluku. Lično se nadam da će prvo poglavlje uskoro biti otvoreno, poručio je Dejvid Mekalister

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, koji će se sastati i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Premijer će se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju sastati u sedištu vlade.

"Nadam se skorom otvaranju prvog poglavlja"

Mekalister je rekao da se lično nada da će prvo poglavlje u pregovorima s EU uskoro biti otvoreno, ocenivši da bi poglavle 35, kao i 23 i 24, trebalo da se otvore u ranoj fazi. Mekalister je rekao da će Evropska komisija podneti predlog Savetu, koji jednoglasno odlučuje o otvaranju poglavlja. "Nije moj zadatak da kao stalni izvestilac Evropskog parlamenta donosim takvu odluku. Lično se nadam da će prvo poglavlje uskoro biti otvoreno", poručio je Mekalister. "Evropska unija prati politiku rešavanja osnovnih stvari i ostaje posvećena pregovaračkom okviru. Dakle, poglavlje 35, kao i poglavlja 23 i 24, trebalo bi da se otvore u ranoj fazi", naveo je on. Mekalister je rekao da će pregovori sa Srbijom biti zasnovani na sopstvenim zaslugama u zemlji i da će dinamika zavisiti od napretka Beograda u ispunjavanju uslova za članstvo. Mekalister je napomenuo da kriza u Grčkoj neće uticati na put Srbije ka Evropskoj uniji.(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track