Vučić: Ne odustajem od dana sećanja
Foto: Marina Lopičić

Premijer Srbije poručio

Vučić: Ne odustajem od dana sećanja

Politika -
Da je taj predlog došao od Zorana Milanovića ili Bakira Izetbegovića, prihvatili bismo odmah jer takva inicijativa vredi više od onih koje dolaze iz Brisela ili drugih centara moći, naveo je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Beogradu sa Miloradom Pupovcem, predsednikom SNV, i tom prilikom poručio da će nastaviti da se zalaže za inicijativu o zajedničkom danu sećanja, te da to nije marketinški trik.

- Da je taj predlog došao od Zorana Milanovića ili Bakira Izetbegovića, prihvatili bismo odmah jer takva inicijativa vredi više od onih koje dolaze iz Brisela ili drugih centara moći - naveo je Vučić. On je kazao i da će država uplatiti 140 miliona dinara za overu zdravstvenih knjižica radnicima u propalim državnim preduzećima. O paraćinskoj „Staklari“ je rekao da će država, ne plate li dug, postupiti u skladu sa zakonom.

- Šta to znači - kada zarađujem pare, onda mi je super, ali kada treba da platim moje obaveze, onda neću. Juče sam naručio nešto da pojedem, nisu me videli u kolima i izdali su predračun, a ne fiskalni račun. Samo sam rekao „produžite“ da ne bih pokazao sav svoj bes i gnev zbog toga - kazao je premijer. Franko Fratini, bivši šef italijanske diplomatije, poručio je da je Vučićeva inicijativa veliki iskorak i da je Srbija ključna zemlja za stabilnost Balkana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track