TONČEV O TAJNIM SNIMCIMA: Sastanak sa Radulovićem je bio poslovne prirode
Foto: Printskrin Yt

Nikada nije radio u MUP

TONČEV O TAJNIM SNIMCIMA: Sastanak sa Radulovićem je bio poslovne prirode

Politika -
Nikada u životu nisam radio u MUP i bio sam savetnik prvog potpredsednika Vlade zadužen za evropske integracije i ulaganja iz EU, naveo je Tončev

BEOGRAD - Ivica Tončev naveo je da je sastanak sa Rodoljubom Radulovićem 2009. bio poslovne prirode, što su "isti novinari koji su objavili snimak" već proverili.

Tončev je, reagujući pisanom izjavom na objavljivanje snimaka na kojima se vide saradnici Ivice Dačića sa Radulovićem, naveo da on nikada nije radio u MUP-u.

"Netačna je informacija koju su novinari KRIK-a izneli... Nikada u životu nisam radio u MUP i bio sam savetnik prvog potpredsednika Vlade zadužen za evropske integracije i ulaganja iz EU", naveo je Tončev.

Kako je naveo, Dačićev savetnik za nacionalnu bezbednost postao je 2012. godine, a i tada nije bio zaposlen u MUP.

"Samim tim, nisam bio u poziciji da bilo kome šta dam u vezi sa MUP-om", naveo je Tončev.

On je rekao da je snimljeni susret već "objasnio istim tim novinarima, koji su ranije bili angažovani u CINS-u, a danas u KRIK-u".

"Susret sa gospodinom Radulovićem bio je zajednički susret sa italijanskim investitorima za ulaganja u vetroparkove u Srbiji", navodi Tončev i dodaje da su istinitost tih razgovora proverili isti novinari, koji sa Italijanima razgovarali o tom sastanku.

Ranije danas, snimci na kojima se vide susreti Rodoljub Radulovića poznatog i kao Miša Banana sa ljudima iz vrha MUP-a 2008. i 2009. godine, objavljeni su na sajtu KRIK.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track