Vučić: Znao sam za snimke sa Dačićem i Bananom!
Foto: Printskrin/RTS1

Premijer Vlade Srbije

Vučić: Znao sam za snimke sa Dačićem i Bananom!

Politika -
Premijer Vlade Republike Srbije govori o razgovorima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, migrantskoj krizi, mogućim izborima

BEOGRAD - Premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić govori o razgovorima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, migrantskoj krizi, mogućim izborima...

Iz intervjua predsednika Vlade Srbije

22:15 - Moja obaveza je da radim u interesu naroda. Odluku o parlamentarnim izborima doneću do kraja septembra. Kada ne budem više bio premijer, biće red da neko drugi dođe na čelo SNS.

22:13 - U SNS ima dobrih ljudi ali ima i onih koji su ukaljali naš ugled.

22:11 - Trpim, mogu da trpim, Trpim svaki dan. E kad ne budem mogao, onda idemo na izbore pa nek narod kaže svoje. Politika nije matematika - koliko imaš poslanika u skupštini. Politika je psihologija a ne matematika.

22:09 - Čak je i Šešelj, koji se ne slaže sa ovom vladom, rekao da zna da mene novac ne interesuje.

22:08 - Nisam doneo odluku o izborima. Pre bilo kakve odluke u vezi sa izborima konsultovaću se sa predsednikom Nikolićem.

22:07 - Ne bih komentarisao Nikolićevu izjavu u kojoj je podržao Ivicu Dačića.

22:05 - MUP prisluškuje 640 lica od 7,5 miliona ljudi, a sad neki tvrde kako je povećan broj mera.

22:04 - Snimak sa Dačićem i Radulovićem je procureo iz MUP.

22:00 - Ja sam jedini koji bandi iz "Tabloida" neće da plati reket. Nek pišu o meni šta hoće, ali im ni dinara neću dati.

21:55 - Da razjasnimo oko Dačićeve krivične odgovornosti - sa stanovišta Tužilaštva njegove krivične odgovornosti nema.

21:53 - Znao sam za snimak na kome su Dačić i Radulović i kada sam Dačića predložio za ministra spoljnih poslova.

21:50 - Nemam mnogo poverenja u BIRN i CINS.

21:49 - Video sam se sa Dačićem ali ne želim da kažem o čemu smo razgovarali u četiri oka.

21:45 - Srpski brod sigurno i dobro plovi jer smo odabrali odgovornu politiku. Mi želimo odličnu saradnju sa Rusijom ali je naš strateški put u EU. To kažem i u Moskvi i u Briselu i u Vašingtonu.

21:43 - Ja sam čovek koji je uvek spreman za svaki razgovor. Džozef Bajden je fantastično spreman za razgovore, on je izvanredno ozbiljan i odgovoran političar.

21:41 - Srbiji je najpotrebnija stabilnost. MMF je najzadovoljniji reformama u našoj zemlji.

21:38 - U muslimanskom svetu je najveća sramota kada vas kamenjem obore na zemlju. Kada sam čuo u Srebrenici da svi viču Alahu ekber znao sam šta će se desiti. Bio sam spreman na najgore! Čak su neki iz mog obezbeđenja pognuli glave, ali ja to nisam uradio.

21:37 - Država Srbija zna kako da reaguje mudrošću i pameću. Ako bude bilo potrebno Srbija će znati kako da pokaže svoju snagu.

21:33 - Bio sam mu politički protivnik, ali je Zoran Đinđić bio u pravu kada je rekao - Nikad nam nije bilo dobro, ali svakako moramo da se borimo da nam bude bolje

21:32 - Da li ste čuli negde u svetu da ima kao kod nas - da vlada kupi nov voz a onda se nađu neki ludaci da ga kamenuju.

21:28 - Nemci drže reč - otvorićemo dva poglavlja pre kraja godine!

21:24 - Srbija nema nikakav problem sa keš novcem.

21:22 - Beograd na vodi je naš strateški projekat koji treba da razvije našu ekonomiju.

21:20 - Er Srbija je najbolji strateški partner Etihada. To je jedna odlična kompanija. Vidite kako je želja nekih da sruše Er Srbiju. Dolazi ovaj naš kralj, pric... šta je već - hoće da prevozi nešto besplatno. E ne može. Posle se javila neka pevačica.

21:18 - Kada sam bio kod šeika bin Zajeda, zbog štednje nisam vodio kameru u Ujedinjene Arapske Emirate.

21:17 - Ono što radi Vlada Srbije u finansijskom smislu danas to izgleda kao apoteka - čisto kao suza.

21:15 - Srbija postaje ozbiljna i odgovorna zemlja. Mene interesuje da Srbija ide napred. Nemci poštuju kod nas što prvi put u Srbiji imaju pouzdanog partnera. Ono što kažemo mi i uradimo.

21:13 - Došao sam da pre svega kažem da je Srbija na putu uspeha. Živimo u zemlji u kojoj kukamo, a kukaćemo uvek. Jel znate neki period kada su Srbi bili zadovoljni? Srbi su toliko bili zadovoljni npr Karađorđem da smo mu odsekli glavu.

21:11 - Naša strategija za migrante je dovoljno jasna. Mi moramo da gradimo ekonomski snažnije društvo.

21:10 - Mi smo se pokazali kao veći evropljani nego neki drugi koji su u EU. Srbija će se ponašati kao da je već članica EU.

21:08 - Naš je posao da pokažemo solidarnost kada su u pitanju izbeglice. Mi moramo da budemo spremni. Samo molim naš narod da ne brine.

21:06 - Ne želim da kukam i da se žalim ko što neki rade u EU. Idu, moljakaju, traže pare. Mi nećemo podizati nikakve zidove. Evo videli ste da sad to i Makedonija želi. Mi u tome nećemo učestvovati.

21:02 - U Srbiji ima onih koji bi da protestuju protiv migranata, i koji tvrde da je Srbija ugrožena zbog njih. A kako je to Srbija ugrožena? Jesu li nam oteli nešto? Jesu li nam uradili nešto loše?

(P.L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track