DAČIĆ SA 9 ŽIVOTA: Neće nas srušiti afera, ostajemo u Vladi sa SNS

SPS uveren da će preživeti predsedništvo naprednjaka

DAČIĆ SA 9 ŽIVOTA: Neće nas srušiti afera, ostajemo u Vladi sa SNS

Politika -
Ivica Dačić kaže da je propao pokušaj da se destabilizuje vlada, veruje da izbora neće ni biti

BEOGRAD - Socijalisti su uvereni da će „preživeti“ današnju sednicu Predsedništva SNS, na kojoj će se odlučivati o njihovoj „sudbini“ i opstanku koalicije posle objavljivanja snimaka sastanaka Ivice Dačića i bivšeg vrha MUP s Rodoljubom Radulovićem, poznatijim kao Miša Banana.- Ubeđen sam da ćemo nastaviti dalje da vodimo Srbiju zajedno sa SNS, da ćemo nastaviti saradnju jer je to u interesu Srbije. Ovo je bila podmukla igra da se SNS i SPS posvađaju, da se stvori politička nestabilnost koja može da dovede do pada Vlade. E pa ne može! I ovaj pokušaj nekih struktura koje su isfabrikovale ovu aferu da se sruši Vlada je propao - rekao je Dačić za Kurir.Dijana Vukomanović, koja je aferu „Banana“ juče na svom Fejsbuk profilu uporedila sa skrivenom kamerom - emisijom „Nemoguća misija“ u kojoj je tadašnji premijer Ivica Dačić video voditeljkinu „cicamacu“, poručuje:Samo pomažemo- Vladajuća koalicija nije bila formirana zbog bilo čijeg osećanja straha. Reciklirane afere kod nas socijalista ne izazivaju strah, ni iznenađenje. Upravo naš lider insistira da se sve sumnje, nedoumice, problemi i pitanja rešavaju tamo gde bi i trebalo, u institucijama. Politika u Srbiji ne sme da liči na rijaliti programe, gde se svako trudi da izbaci konkurenta iz igre. Tako se ne vodi ozbiljna politika i ozbiljna zemlja, a Srbija bi to trebalo da bude.Novica Tončev takođe tvrdi da se socijalisti ne plaše.- Što se mene i SPS tiče, oni mogu da naprave Vladu i bez nas. Ako smatraju da im nismo potrebni, neka nas izbace. Ne plašimo se ni vanrednih izbora, ni da da budemo opozicija. Mi smo u Vladi da pomognemo Srbiji - kaže Tončev.Da naprednjacima „matematika“ omogućava da izbace SPS iz Vlade, kaže i potpredsednica socijalista Slavica Ðukić Dejanović.Matematika- Ako hoće da nas izbace, matematika im to i omogućava. Mogu. Ali verujem u inteligenciju ljudi koji odlučuju o koaliciji, a to je premijer Aleksandar Vučić. Ovo je stara priča, politički napad na Ivicu Dačića. Institucije treba da rade svoj posao, Dačić je već nekoliko puta pričao da je Miša Banana bio sportski radnik kada se sastajao sa njim - kaže Dejanovićeva.

Aleksandar AntićNEĆE NAS POSVAĐATIAleksandar Antić, zamenik predsednika SPS, kaže da je uveren da afera neće poremetiti odnose u Nemanjinoj 11.- Više je nego jasno da je Dačić svojim ubedljivim izjavama proteklih dana stavio tačku na ovu temu i odbacio mogućnost da je postupio mimo zakona. Uveren sam da ovaj isfabrikovani slučaj ne može poremetiti odnose u vladajućem bloku, jer su zasnovani na zajedničkim ciljevima koje delimo - da učinimo sve da Srbija bude moderna i uređena zemlja. I ova vlada, predvođena Vučićem, uspela je da ostvari ogromne rezultate, i zato verujem da tim putem treba i da nastavi. SPS će i dalje biti korektan i pouzdan partner na tom putu - kaže Antić.

IGRAČKA NA POKLON

NASTAVLJA SE KURIR, PERTINI I NEXT AVANTURA: Ne propustite sličicu broj četiri za vaš talon

Drage mame, tate, bake, deke, zabavi nikad kraja! Sakupljajte sličice i za svoje mališane osvojte igračke renomirane nemačke kompanije Playmobil.

Danas isecite četvrtu sličicu, koju ćete naći u štampanom izdanju Kurira na strani broj tri.

Kada isečete sličicu, zalepite je na tačno označeno mesto na talonu – polje broj četiri.

Potrebno je da sakupite pet sličica koje ćete naći u Kuriru svakog dana do subote 12. septembra.

U slučaju da ste propustili jednu sličicu, u nedelju 13. septembra poklanjamo vam džoker sličicu.

Svih pet sličica zalepite na talon, zatim talon odnesite do najbliže Pertini prodavnice igračaka i preuzmite Playmobil igračku i Bući -Bući sokić.

Jedna osoba može predati najviše tri talona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track