NIKOLIĆ OBJASNIO UZROKE MIGRANTSKE KRIZE: Krivi su mamuti i dinosaurusi?!
Foto: Nemanja Pančić

Tomovača

NIKOLIĆ OBJASNIO UZROKE MIGRANTSKE KRIZE: Krivi su mamuti i dinosaurusi?!

Politika -
Pitao sam generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope šta će da radi Mađarska ili bilo koja druga evropska zemlja ako oni u hiljadama krenu preko granice i obore tu ogradu koja je podignuta. Da li će to Evropa da puca na migrante? Hoće li da ih pobije..., rekao je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je intervju ruskom informativnom sajtu Sputnjik u kojem je govorio o odnosu Srbije i Rusije, ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ali i mnogim drugim temama među kojima se ističe njegovo objašnjenje ko je pravi krivac za migrantsku krizu.

Migranti u Makedoniji (Foto: AP)
Migranti u Makedoniji (Foto: AP)

"Pitao sam generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope šta će da radi Mađarska ili bilo koja druga evropska zemlja ako oni u hiljadama krenu preko granice i obore tu ogradu koja je podignuta. Da li će to Evropa da puca na migrante? Hoće li da ih pobije? Zašto bismo mi zbog toga morali da trpimo posledice, kada njih 90 odsto traži samo četiri zemlje u Evropi. I te zemlje u svojim muzejima imaju i dinosauruse i mamute. To nije bilo iskopano sa teritorije njihove zemlje, kao što smo mi našli dinosaurusa u Kostolcu. Ne, oni su sve to opljačkali, sviđalo im se, ubijali su zbog toga. I narod je krenuo za svojim bogatstvom."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track