NIKOLIĆ O MIGRANTIMA: Srbija nije sebična kao neki u EU, izdržaćemo koliko budemo mogli
Foto: Damir Dervišagić

Situacija izmiče kontroli

NIKOLIĆ O MIGRANTIMA: Srbija nije sebična kao neki u EU, izdržaćemo koliko budemo mogli

Politika -
Mi nismo sebični i ovaj narod će izdržati koliko bude mogao, a kada ne bude za nas neće biti ni za migrante koji su prinuđeni da provedu duže vremena u Srbiji nego što bi bilo normalno, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Evropska unija lopticu teške situacije izazvane izbegličkom krizom prebacuje isključivo na Srbiju što nije moralno ni prirodno i neće moći da bude izdrživo, jer situacija izmiče kontroli.

On je novinarima u Beogradu rekao da se pojavila i sebičnost nekih članica EU, "koja je verovatno podsticana", istakavši da Srbija nije sebična i da će izdržati koliko god bude mogla.

"Mi nismo sebični i ovaj narod će izdržati koliko bude mogao, a kada ne bude za nas neće biti ni za migrante koji su prinuđeni da provedu duže vremena u Srbiji nego što bi bilo normalno", rekao je Nikolić.

On je dodao da je apsurdno da sve standrade više poštuje zemlja koja nije članica EU nego članice koje su se bezmalo otrgle kontroli a ne dobijaju nikakv prekor, instrukcije, savet ili naređenje iz Brisela.

"Ako u Evropi neko razmišlja ozbiljno o sigurnosti, bezbednosti i opstanku kontinenta vreme je da končanu kažu šta će biti i to sprovedu sve članice EU", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track