KONAČNO: Oliveru Ivanoviću ukinut pritvor
Foto: Zorana Jevtic

Posle skoro dve godine

KONAČNO: Oliveru Ivanoviću ukinut pritvor

Politika -
Advokat Ljubormir Patnović izjavio je da su Ivanoviću i Delibašiću oduzeti pasoši i lične isprave, da im je zabranjen pristup svedocima i da će biti u kućnom pritvoru

KOSOVSKA MITROVICA - Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo je danas kućni pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću.

Advokat Ljubormir Patnović izjavio je da su Ivanoviću i Delibašiću oduzeti pasoši i lične isprave, da im je zabranjen pristup svedocima i da će biti u kućnom pritvoru.

"Ivanović će ostati na bolničkom lečenju dok drugačiju odluku ne budu doneli lekari Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici gde se Ivanović skoro mesec dana leči", rekao je Pantović.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici juče je završeno ispitivanje svedoka tužilaštva u postupku koji se vodi protiv Olivera Ivanovića i još četvorice Srba. Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i Delibašić koji je takođe u pritvoru, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva i koji se brane sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track