AMBASADOR: Dušan Crnogorčević dobio agreman nemačkih vlasti
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

Diplomata od karijere

AMBASADOR: Dušan Crnogorčević dobio agreman nemačkih vlasti

Politika -
Očekuje se da će jedan od najiskusnijih srpskih diplomata vrlo brzo preuzeti dužnost u našoj ambasadi u Berlinu

BEOGRAD/BERLIN - Karijerni diplomata, dr Dušan Crnogorčević dobio je agreman nemačkih vlasti za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Nemačkoj, saznaje u diplomatskim izvorima.

Očekuje se da će Crnogorčević, jedan od najiskusnijih srpskih diplomata, vrlo brzo preuzeti dužnost u našoj ambasadi u Berlinu. Kako je navedeno u njegovoj službenog biografiji, diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je stekao i zvanje doktora nauka.

Pre diplomatske službe, radio je kao asistent na Institutu za uporedno pravo, u Beogradu. Od 1978. godine je u diplomatiji, a prvo mesto u kojem je službovao, kao drugi sekretar, u Ambasadi SFRJ, bio je Damask, da bi potom bio u Kraljevini ŠŠvedskoj, Republici Finskoj, te ambasador u Rumuniji, ponovo ŠŠvedskoj i Letoniji, na nerezidencijalnoj osnovi.

U međuvremenu je obavljao značajne dužnosti u okviru Ministarstva spoljnih poslova. Od 2002. do 2005. bio je šef pregovarackog tima Srbije i Crne Gore za granicu sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom. Bio je i predavac na Diplomatskoj akademiji MSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track