STEFANOVIĆ AMBASADORKI: Migrantska kriza nije samo Balkana, potrebno rešenje na nivou EU
Foto: MUP

Ozbiljni razgovori

STEFANOVIĆ AMBASADORKI: Migrantska kriza nije samo Balkana, potrebno rešenje na nivou EU

Politika -
Ministar unutrašnjih poslova amasadorki SAD u BiH rekao da u Srbiji nije bilo većih incidenata između migranata i naših državljana

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović ukazao je danas u Beogradu ambasadorki SAD u BiH Morin Kormak da migrantska kriza, nije samo problem koji pogađa Balkan i da je potrebno doneti celovito rešenje na nivou Evropske unije, saopštio je MUP.

U saopštenju se navodi da je Stefanović istakao da u Srbiju nisu zabeleženi veći incidenti između migranata i srpskih državljana i da će naša zemlja, kao odgovorna država, nastaviti da se ponaša u skladu sa evropskih vrednostima uz puno poštovanje ljudskih prava.

Konstruktivan sastanak, Foto MUP
Konstruktivan sastanak, Foto MUP

Govoreći o saradnji Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Stefanović je ukazao da ministarstva unutrašnjih poslova dve države dobro sarađuju i da će u narednom periodu, posebno u obasti borbe protiv terorizma, ta saradnja biti dodatno unapređena.

Ambasadorka Kormak pružila je punu podršku naporima i saradnji policija dve zemlje u borbi protiv terorizma, ali i svim drugim oblicima kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track