EKSKLUZIVNO IZBEGLICE ZAOBILAZE SRBIJU: Kurir došao u posed nove mape kretanja migranata!

Imaju novu rutu i evo kuda će sada

EKSKLUZIVNO IZBEGLICE ZAOBILAZE SRBIJU: Kurir došao u posed nove mape kretanja migranata!

Politika -
To je pravac preko Turske, Grčke, Bugarske i Rumunije, odnosno zapadnog dela Ukrajine, a potom preko Poljske do Nemačke. Prvi put pojavila se i maršruta preko Grčke, Albanije i Jadranskog mora do juga Italije

Novi talas migranata koji će uskoro iz Turske da zapljusne Evropu dobio je ovih dana u kampovima uputstva o novoj ruti kako da se domognu Nemačke i skandinavskih zemalja.

Naime, dosadašnja ruta preko Srbije uskoro bi mogla da izgubi na aktuelnosti, jer se otvara novi pravac preko Turske, Grčke, Bugarske i Rumunije, odnosno zapadnog dela Ukrajine a onda preko Poljske do Nemačke, ekskluzivno saznaje Kurir.

Ovo je informacija do koje su došle bezbednosne službe u regionu a Kurir ekskluzivno objavljuje novu mapu na arapskom jeziku koja se već uveliko deli migrantima koji se nalaze u Turskoj.

Zanimljivo je i to da Ukrajina u kojoj se već nešto više od godinu dana vodi građanski rat prvi put pominje kao nova ruta preko koje će migranti proći pošto Mađari već uveliko dižu zid prema Hrvatskoj i Sloveniji.

Po prvi put, kao što se može videti na ovoj mapi, počeo je da figurira još jedan pravac migranata do zapadne Evrope, a to je preko Grčke, Albanije i Jadranskog mora do juga Italije.

Podsetimo, veliki broj migranata do Italije dolazio je preko Sredozemlja, a sada novi talasi u čamcima i brodovima dolaziće preko Albanije, što je jedna od najkraćih ruta migranata do sada.

- Prema ovoj mapi koja je počela da se deli migtantima još sredinom septembra, Srbija se zaobilazi ali to uopšte ne mora da znači da će oni potpuno prekinuti kretanje preko Makedonije i naše zemlje, već da se može očekivati puno manji priliv azilanata na ovom pravcu - priča sagovornik Kurira.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track