Stefanović: Vlasnik Telepromptera Redžepović odbio poligraf
Foto: Fonet Nenad Đorđević

Saslušan u sredu uveče

Stefanović: Vlasnik Telepromptera Redžepović odbio poligraf

Politika -
To je ujedno i odgovor na pitanje DS - 'Izvinite, potpuno sam siguran da nijedna državna institucija nije prisluškivala ni Lidiju Udovički, niti Pajtića", rekao je ministar unutrašnjih poslova

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Urednik sajta Teleprompter Danilo Redžepović, koji je saslušan u sredu uveče, odbio poligrafsko ispitivanje.

Stefanović je novinarima u Policijskoj akademiji rekao da je Redžepović, za koga kaže da je prijatelj predsednika DS Bojana Pajtića, na većinu pitanja na saslušanju, sinoć oko 20 sati, odgovorio pozivajući se na Zakon o medijima. Istakao je da za sada nije video nijedan dokaz da je bilo prisluškivanja.

"To je ujedno i odgovor na pitanje DS - 'Izvinite, potpuno sam siguran da nijedna državna institucija nije prisluškivala ni Lidiju Udovički, niti Pajtića'", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da će istraga pokazati da li su oni bili prisluškivani, ali i ocenio da smo ostali uskraćeni za poligrafsko testiranje Redžepovića koje bi moglo da potvrdi verodostojnost njegovih navoda .

"Nadam se da će ostatak istrage biti usmeren ka tome da utvrdimo odakle se uopšte pojavio taj papir i da li je na bilo koji način verodostojan" rekao je Stefanović. Ministar je istakao i da je nedavno saznao da je premijer Aleksandar Vučić prisluškivan dok je bio u opoziciji, te da je uveren da će se Vučić obratiti javnosti u narednih nekoliko dana.

O prisluškivanju Vučića Stefanović kaže da je to saznao kada mu je premijer to rekao, dodajući da je uveren da će se predsednik vlade obratiti javnosti i pokazati šta je sve rađeno od 2008. do 2012. godine.

"Ostavljam to njemu", rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanje zašto o prisluškivanju Vučića nije ranije govorio i da li je time učinjeno neko krivično delo s obzirom da za Pajtića kaže da je prikrivao dokaze o korupciji. To, naveo je ministar, nije bilo neprijavljivanje krivičnog dela, već samo iznošenje onoga šta je radila prethodna vlast i kako se ponašala prema opoziciji.

"To je bilo prisluškivanje ljudi iz opozicije, ovde sada nema nijednog jedinog dokaza, ni trunčice dokaza, da je bilo ko iz policije, BIA i neke druge bezbednosne službe, prisluškivao ove ljude", naveo je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track