TADIĆ: Moguća saradnja sa DS, Pajtić neka mi se javi
Foto: Zorana Jeftić, Rojter

Nova koalicija na pomolu?

TADIĆ: Moguća saradnja sa DS, Pajtić neka mi se javi

Politika -
Nisam hteo da stojim iza koalicija koje su, po mom mišljenju, bile vrednosno neodržive i tu mislim na Zorana Živkovića i Novu stranku, kazao je Tadić

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je u Nišu da saradnja sa Demokratskom strankom može da se desi, ali da za to postoje vrednosni preduslovi, kao i da lider DS-a Bojan Pajtić može da se obrati za razgovor u svakom trenutku.

Tadić je novinarima posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa Narodnim pokretom Srbije rekao i da je napustio DS, jer nije mogao da dozvoli da se stekne utisak da on stoji iza svega što se dešavalo u toj stranci.

Boris Tadić, Foto: Marina Lopičić
Boris Tadić, Foto: Marina Lopičić

"Nisam hteo da stojim iza koalicija koje su, po mom mišljenju, bile vrednosno neodržive i tu mislim na Zorana Živkovića i Novu stranku", kazao je Tadić i dodao da ne može da sarađuje sa ljudima koji su njemu, kao predsedniku Srbije, kreirali ogromne probleme koje nije mogao da razreši godinama nakon njihovog upravljanja zemljom.

Zoran Živković, Foto: Dado Đilas
Zoran Živković, Foto: Dado Đilas

"Ja nikada nisam mogao da razrešim aferu privatizacije 'Lukoila', ja sam imao problem na međudržavnom nivou sa Rusijom, a nisam imao nikave veze sa tom privatizacijom", naveo je Tadić.

Tadić je dodao i da Pajtić treba da reši svoj problem, Razvojnu banku Vojvodine, koji je on generisao.

Predsednik SDS pomenuo i aferu sa VAC-om i ponovio da je kreirana uz saglasnost tri tajkuna u kabinetu Vojislava Koštunice, navodeći da je on zbog toga imao probleme sa nemačkom državom.

"Dovoljno sam kompromisa morao da nosim za 8 godina dok sam bio predsednik Republike sa svakakvim ljudima, jer mi je to ostavljeno u nasleđe i neću da imam kompromise te vrste", napomenuo je Tadić.

Lider SDS-a rkeao je i da ne zna da li će biti republičkih izbora i da o tome odluku donosi premijer Aleksandar Vučić.

Bojan Pajtić, Foto: Dragan Kadić
Bojan Pajtić, Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja