EU DA RAZMISLI DOBRO Mihajlović:Oni koji su rušili srpske crkve ne mogu da ih čuvaju
Foto: Ministarstvo Građevine, Saobraćaja I Infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije

EU DA RAZMISLI DOBRO Mihajlović:Oni koji su rušili srpske crkve ne mogu da ih čuvaju

Politika -
Ministarka je istakla da se još nije osušila ni boja sa grafita koje je pravio OVK - ISIS po srpskim crkvama i manastirima

BEOGRAD - Vlada Srbije i građani apeluju na Evropsku uniju, SAD i sve druge zemlje da dobro razmisle o prijemu Kosovo u Unesko jer je u pitanju kulturna baština ne samo Srbije već cele Evrope, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

"Oni koji su rušili srpske crkve i manastire ne mogu da budu oni koji će ih čuvati u narednom periodu", kazala je Mihajlovićeva. Izvršni savet Uneska danas je u Parizu odlučio da na dnevni red zasedanja uvrsti i predlog preporuke za prijem Kosova u članstvo te organizacije.

Zahtev za prijem Kosova u Unesko je formalno podnela Albanija, a podržalo ga je 45 zemalja. Zorana Mihajlović je istakla da se još se nije osušila ni boja sa grafita koje je pravio OVK - ISIS po srpskim crkvama i manastirima.Ona je podsetila je da u Srbiji crkva ima vlasništvo nad zemljom i nad objektima, odnosno manastirima i crkvama, i da kroz proces restitucije vraća imovinu, ne samo SPC već i katoličkoj, jevrejskoj, islamskoj i drugim verskim zajednicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track