CIRKUS: Sevaće golotinja u Skupštini Srbije!

Golišave manekenke šetaće parlamentom

CIRKUS: Sevaće golotinja u Skupštini Srbije!

Politika -
Modni kreator Zvonko Marković organizovaće reviju u okviru Srbija fešn vika u holu najvišeg zakonodavnog tela

BEOGRAD - Još nam samo snimanje rijalitija u Skupštini fali pa da cirkus bude kompletan! Dom Narodne skupštine, zgrada najvišeg zakonodavnog tela, poslužiće polovinom novembra kao modna pista, na kojoj će prošetati golišave manekenke u kreacijama Zvonka Markovića!Naime, revijom visoke mode Zvonka Markovića i njegovog kolege Ejmerika Fransoa svečano će biti otvoren Srbija fešn vik u Beogradu, i to ni manje ni više nego u Domu Narodne skupštine! On je rekao za Kurir da će svečana revija biti zatvorenog tipa i da je organizator tog događaja Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije.- Ona je odlučila da bi takva revija prvi put trebalo da bude prikazana u Beogradu, nakon Pariza, u jednom novom i dosad neviđenom prostoru, a Dom Narodne skupštine izašao je u susret toj ideji - rekao je Marković i dodao da je ova prilika baš nešto nesvakidašnje i jedno otvaranje Srbije ka svetu.On je rekao i da je predsednica Skupštine Maja Gojković podržala ovaj projekat, jer je, kako tvrdi, ona i u organizaciji.- S njenom službom vrlo blisko sarađujemo i mnogo mi je drago što smo ostvarili s Majom saradnju i što je stala iza ovog projekta i podržala Srbija fešn vik. To neće biti estradno veče, već predstavljanje naše umetnosti - rekao je Marković.

Istoričar Srđan Cvetković pita da li je u pitanju neka promenada i kaže da je to prihvatljivo ukoliko je s ukusom.- Ukoliko moda može ambijentalno da se uskladi s mestom, to je u redu, ali nisam upoznat s tim da su se u nekom parlamentu u svetu organizovale modne revije, nisam se time bavio - rekao je Cvetković.Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala Fešn vik Srbija, rekla je za Kurir da očekuje da sve prođe u najboljem redu.- Srećna sam što je omogućeno da se u tom divnom arhitektonskom prostoru otvori festival. Obratili smo se Skupštini zvaničnim dopisom, uz objašnjenje zašto želimo taj prostor, i tako je sve krenulo. Zatim smo odradili još dosta toga pre nego što smo dobili konačno odobrenje - rekla je Horvatova.Iz Sekretarijata Skupštine nismo dobili odgovor na pitanje ko je dozvolio održavanje modne revije i da li je i koliko to plaćeno.Povodom najave da će modna revija biti održana u parlamentu, iz kabineta predsednice Maje Gojković rečeno nam je da oni nisu dali saglasnost.- Kabinet predsednice Skupštine nije dao saglasnost za održavanje modne revije u Domu Narodne skupštine - navodi se u saopštenju.

REAGOVANJASlavica Đukić Dejanović (SPS)Neke nove impresijeAko dobijem poziv, doći ću. To što bude u Skupštini za mene je prilika da ostvarim neke nove impresije.Zoran Babić (SNS)Skupština tome i služiPoštujem Markovićev rad, podržavam što će takva revija biti održana u Skupštini i smatram da parlament treba da posluži za takvu manifestaciju.Marijan Rističević (SNS)Nek plateAko se time stiču neki prihodi, nemam ništa protiv. Ipak, za revije ima i primerenijih mesta.Konstantin Arsenović (PUPS)Nije mesto za šetanjeSkupština treba da bude oličenje dostojanstva, lepote, finoće, kulture, da bude naš hram, a ne mesto za paradiranje kojekakvih.Dragan Šutanovac (DS)NeprihvatljivoSvaka komercijalizacija parlamenta za mene je apsolutno neprihvatljiva.Petar Petrović (JS)Toga nigde nemaTo je predstavničko telo, nisam čuo da je bilo takvih slučajeva negde u drugim zemljama. Skupština treba da zadrži status koji ima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track