VUČIĆ: Tajkuni više ne upravljaju Srbijom
Foto: Printscreen

7 godina SNS

VUČIĆ: Tajkuni više ne upravljaju Srbijom

Politika -
"Tajkuni su danas u velikom minusu, a Srbija je u plusu. Osim ponekog naručenog teksta u nekom mediju, dodao je, uticaj tajkuna i političara koji su im pomagali u pljačaknju Srbije, više ne postoji, konstatovao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, zahvaljujući politici i reformama koje podrazumevaju bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, a koje je preduzela vlada čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka.

"Tajkuni su danas u velikom minusu, a Srbija je u plusu. Osim ponekog naručenog teksta u nekom mediju, dodao je, uticaj tajkuna i političara koji su im pomagali u pljačaknju Srbije, više ne postoji, konstatovao je Vučić obraćajujći se na proslavi sedme godišnjice Srpske napredne stranke u Sava centru u Beogradu.

Vučić je podsetio da su naprednjaci zatekli zemlju u haosu, da su finansije bile u minusu, a sve privatizacije koje su obavljene bile su kriminalne.

Zahvaljujući odlučnoj politici i merama koje je preduzela aktuelna vlada, ali i razumevanju građana za teške i bolne reforme, sada su finansije u plusu, građani se mogu nadati povećanju plata i penzija, a Srbija je poštovana svuda u svetu, izjavio je Vučić, dodajući da je zbog svega toga moguća "pristojna Srbija".

Srbijom više neće vladati ponavljači

Premijer je svima koji "nam dobacuju da nećemo uspeti, koji izmišljaju afere i prepričavaju šta će nam se dogoditi po kafićima", poručio da će Srbiji bez njih sigurno biti bolje.

"Ne vrede im laži, jer Srbija zna istinu, zna ko radi, ko sme, a ko se plaši da bilo šta promeni, i zna ko radi za nju, a ko za svoje letovanje na Brionima. Ponavljači više neće vladati Srbijom. Ona hoće odlične đake, hoće da bude najbolja, i samo oni koji su spremni na ličnu žrtvu zarad takvih ciljeva, takvi će moći njome da upravljaju, i taj se standard više neće menjati", poručio je Vučić.

Vučić: Da bi bila jaka, Srbija ne sme da bude samaPredsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija, da bi bila jaka, ne sme da bude sama, i poručio da će, uprkos željama nekih koji bi se radovali izolaciji, Srbija ostati otvorena i slobodna država.

Vučić je rekao da Srbija želi da bude deo evropske porodice ne zbog njihovog novca, već da bi postala uređeno i demokratsko društvo, ali da istovremeno prijateljstvo sa Rusijom niko ne može da uništi. Premijer je naveo da će Srbija nastaviti pregovore sa kosovskim Albancima, da će na tom putu biti problema, napetosti i povišenog tona, ali da će naša strana uvek na umu imati sigurnost Srbije.

Navodeći da Srbija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, Vučić je rekao da će biti učinjeno sve da se odnosi Srba i Albanaca normalizuju i da se umanje animoziteti iz prošlosti. Vučić je u govoru na obeležavanju sedam godina od osnivanja SNS, rekao da bezbroj puta čuje ljude, među njima i naprednjake, koji kažu da im je dosta strpljenja sa Evropom, kao i da čuje one koji nude laka i prijemčiva rešenja.

"Ali život i pozicija Srbije mnogo su komplikovaniji i mene ne zanima trenutni utisak već krajnji rezultat - pobeda i uspeh Srbije, dok su nas laka, jednostavna i populistička rešenja do sad vodila samo u poraze i tragedije običnih ljudi. Sa takvom politikom smo završili, iako bi se mnogi koji su naučili da žive u devedesetima radovali izolaciji Srbije, toga neće biti, Srbija će biti otvorena i slobodna zemlja", rekao je Vučcić.

On je naveo da se Srbija nikoga ne plaši, već da vodi promišljenu i racionalnu politiku - politiku budućnosti. "Poraza smo se nagledali, a danas hoćemo da pobeđujemo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je njegova vizija Balkan na kojem će se svi uvažavati bez međusobnog ugrožavanja, u kojem je moguć slobodan protok robe i dobara, ali da nikom neće dozvoliti da ugrožava Srbiju. "Mir i stabilnost su naša pobeda", rekao je Vučić i dodao da Srbija želi dobre odnose i sa Bošnjacima, Albancima, Mađarima, Hrvatima...

Vučić: Stranačka skupština u januaru

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas će u januaru ta stranka održati stranačku skupštinu kako bi SNS zamenio one koji vlast koriste za bogaćenje, umesto da rade za svoju državu.

Vučić je, na obeležavanju sedam godina SNS-a u Centru Sava, svojim stranačkim kolegama poručio da ne pokušavaju da "prodaju" ono što rade, jer to ne čine za sebe i u svoju korist, već za svoju državu, i da ne jure funkcije i povlastice po svaku cenu.

"Nažalost i neki od nas pomislili su da je vlast prilika za bogaćenje, za lagodan život, za pogled ka sebi i svojima, umesto ka narodu i državi. Zato ćemo u januaru imati stranačku skupštinu da bar deo tih ljudi zamenimo, vratimo na pravo mesto, a novim, energičnim i hrabrim ljudima poželimo dobrodošlicu u našu stranku kojom hoćemo da promenimo stvarnost u Srbiji", istakao je Vučić.

On je poručio da se ne pozivaju ni na vlast, niti na njega ili stranku kada rade loše i nečasne stvari, jer im to nije ni naredio niti dozvolio. "Oni koji misle da im stranačke funkcije daju pravo da se ponašaju bahato i osiono, da ne razgovraju s narodom, da se ponašaju kao da su iznad običnih ljudi, neće imati mesta u Srpskoj naprednoj stranci ma kako da se zovu i ma kakve da su im stranačke zasluge i funkcije", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima to neće biti lak zadatak jer će biti potrebno da se stalno radi na sebi. "Ali snaga SNS-a je u tome što je u stanju da kritikuje, menja i popravlja sebe, i to ne kada izgubi narodno poverenje, pa pokajnički to izgovara, već na vrhuncu svoje popularnosti. To je razlika između nas i svih ostalih", rekao je Vučić. On je naglasio da je zadatak SNS-a moderna, jaka, pristojna i napredna Srbija i da nema vremena za uživanje u postignutom jer se "prilike multiplikuju kada se iskoriste". "I kada se iskoristi jedna, rađaju se nove", zaključio je Vučić.

Vučič:Veće plate i penzije, privredni rast višši od očekivanog

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas povećanje plata u javnom sektoru i penzija za one koje su prvi bili na udaru reformi, kao i da će privredni rast biti viši od tri odsto "pre nego što bilo ko može da zamisli".

"Imamo čiste račune u finasijama, sledi povećanje plata i penzija za sve one koji su bili prvi na udaru mera - prosvetare, lekare i penzionere, kojima sam beskrajno zahvalan na strpljenju i razumevanju", rekao je Vučić na proslavi sedam godina od osnivanja SNS.

Vučić je naveo da je ove godine privredni rast viši od očekivanog te da će, pre nego što bilo ko može da zamisli, na godišnjem nivou privredni rast preći tri odsto. "Srbija će biti uspešna zemlja", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track