POSLANIK SPASAVAO KOLEGINICE OD SUZAVCA Simić: Kroz prozor sam jednu po jednu prebacivao na terasu!
Foto: Reuters

Džentlemen

POSLANIK SPASAVAO KOLEGINICE OD SUZAVCA Simić: Kroz prozor sam jednu po jednu prebacivao na terasu!

Politika -
U kosovskoj skupštini u Prištini u utorak je bilo vanredno stanje, a u toj situaciji istakao se predsednik Srpske liste Slavko Simić koji je spasavao srpske i albanske poslanice koje su bežale od suzavca.

Naime, opozicija na čelu sa Samoopredeljenjem Aljbina Kurtija, suzavcem je ponovo blokirala rad parlamenta.

Zasedanje je nastavljeno u sporednoj sali, na četvrtom spratu, bez prisustva opozicije. Međutim, kada su poslanici nakon završene sednice silazili niz stepenice na putu ka izlazu, kako naši izvori tvrde, poslanica iz stranke Ramuša Haradinaja (Alijanse za budućnost Kosova) Donika Kadaj Bujupi bacila je dva suzavca na usko stepenište između spratova, i zatvorila izlazna vrata.

Nastao je opšti metež, muškarci su potrčali uz stepenice, a poslanice su ostale za njima, zaglavljenje u dimu jakog suzavca. Videvši da njegovih koleginica nema, Simć se vratio i pomogao im da dođu do čistog vazduha

"Krenuo sam ka drugom izlazu kada sam video da poslanici trče gore, a da su žene ostale u onom dimu. Bilo je sve belo, nije se video prst pred okom, a nije moglo da se gleda koliko je suzavac bio jak. Prvo sam video Jelenu Bontić, koja je već jednom bila žrtva sličnog napada, a koja nije mogla da gleda od suza. Izveo sam je kroz hodnik. Upao sam u dim, brzo otvorio prozor i jednu po jednu, ostale poslanice iz Srpske liste i nekoliko poslanica iz albanskih partija, prebacivao preko prozora na terasu, kaže Simić.

Ostali poslanici su poput stampeda potrčali pored prostorija u kojima se nalaze kancelarije Atifete Jahjage, gde su svi, uglavnom bezuspešno, tražili zaklon od dima.

Poslanice su na terasi ostale dok u zgradi parlamenta i van nje nisu prestali neredi i sukobi sa policijom. Potom su se, dodaje Simić, zahvalile za pomoć u nevolji.

(Vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track