Tadić i Pajtić obišli novu dečju polikliniku
Foto: Kurir

Tadić i Pajtić obišli novu dečju polikliniku

Politika -
adić je rekao da je fasciniran izgledom nove Poliklinike i ocenio da moderan izgled objekta ispunjava sve preduslove da i lekari uspešno primene svoje znanje u radu

NOVI SAD- Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić obišli su danas novu zgradu Poliklinike Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, u koju je uloženo 300 miliona dinara.

Pajtić, potpredsednik DS, nakon obilaska zgrade rekao je novinarima da deca u Vojvodini imaju pravo na isti stepen medicinske zaštite kao u zemljama Evrope i da je politika Vlade Vojvodine u proteklom periodu bila izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih zdravstvenih centara.

"Procene su da će godišnje u novoj Poliklinici biti pregledano oko 140.000 mališana iz Vojvodine, gde će im medicinsko osoblje pružiti kvalitetno lečenje, bolju dijagnostiku i ugodniji boravak u ovom prostoru", rekao je Pajtić. Tadić je rekao da je fasciniran izgledom nove Poliklinike i ocenio da moderan izgled objekta ispunjava sve preduslove da i lekari uspešno primene svoje znanje u radu.

"Svaki iskorak na polju medicine u Srbiji, poput ovog, je nešto što me čini izuzetno zadovoljnim", rekao je Tadić i dodao da je dečja medicina nešto posebno, jer je svako dete čovek za sebe, zbog čega je potrebna kompletna struktura znanja da bi se otkrile i lečile njihove bolesti. Direktor Instituta Georgios Konstantinidis rekao je da očekuje da će Poliklinika uskoro biti otvorena za najmlađe pacijente, kojima će na raspolaganju biti 44 ambulante, urgentni prijem i nekoliko soba za izolaciju potencijalno zaraženih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track