RIK: Lista Nijedan od ponuđenih odgovora pravno valjana

RIK: Lista Nijedan od ponuđenih odgovora pravno valjana

Politika -
RIK je utvrdio da je podnosilac te izborne liste za izbore 6. maja dostavio ukupno 10.140 pravno valjanih potpisa građana koji podržavaju listu Nijedan od ponuđenih odgovora

BEOGRAD - Republička izborna komisija utvrdila је у ponedeljak veče da je prigovor na regularnost izborne liste Nijedan od ponuđenih odgovora neosnovan i da je podnosilac dostavio dovoljan broj potpisa za učešće na parlamentarnim izborima.

Postupajući po presudi Upravnog suda u Beogradu, RIK je utvrdio da je podnosilac te izborne liste za izbore 6. maja dostavio ukupno 10.140 pravno valjanih potpisa građana koji podržavaju listu Nijedan od ponuđenih odgovora.

Na sednici RIK-a je rečeno da je podnosilac izborne liste Nijedan od ponuđenih odgovora u celosti otklonio nedostatke koji su bili smetnja za proglašenje te izborne liste i da je 24. aprila lista Nijedan od ponuđenih odgovora proglašena.

Prigovor RIK-u na listu je podneo Aleksandar Lišančić iz Beograda tvrdeći da lista Nijedan od ponuđenih odgovora nema dovoljan broj potpisa.

Nijedan od ponuđenih odgovora učestvuje na parlamentarnim izborima 6. maja kao stranka manjina što znači da za nju ne važi cenzus od pet odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track