PAJTIĆ: Kad nemaš rezultate, moraš da blatiš protivnike
Foto: Fonet

Pravna država umesto razračunavanja

PAJTIĆ: Kad nemaš rezultate, moraš da blatiš protivnike

Politika -
Predsednik DS Bojan Pajtić predstavio je danas u Vrnjačkoj Banji predizborni program stranke i ponovio kritike na račun vlasti navodeći da "neki nemaju drugi izbor nego da blate protivnike", saopštila je DS.

Prema rečima Pajtića, onaj ko četiri godine nema nikakav rezultat nema izbora nego da blati konkurenciju i demonstrira silu, pominjući pritom "fantomke i duge cevi".

Premijeru Aleksandru Vučiću zamerio je što se danas na konferenciji za novinare, kako je rekao, "obračunavao i blatio DS".

Kako se navodi u saopštenju, Pajtić je kritikovao vlast da seljacima duguje za subvencije, a umesto da gradi pravnu državu donosi zakone da bi, kako je rekao, "pogodovala svojim kumovima i svojim partnerima".

Prema njegovim rečima, oni koji uništavaju privredu, smanjuju plate i penzije i nemaju alternativu nego da "blati konkurente da su lopovi". Onaj ko otpušta i nema ideju kako da otvori novo radno mesto, i nema drugi izbor nego da blati one koji imaju plan da zapošljavaju ljude u Srbiji, naveo je on.

Pajtić je najavio da će DS dobre programe koje primenjuje u onim sredinama u koje ima i danas odgovornost primeniti na nivou cele Srbije kada preuzme odgovornost i Vlade Srbije.

To su, prema njegovim rečima, programi obezbeđivanja kupovine kuća za mlade bračne parove koji žele da žive na selu, zatim obezbeđivanje isplate subvencija, manjih poreza za poslodavce koji uplaćuju veće plate svojim zaposlenima.

Takođe, stvaranje mehanizama da se otvore nova radna mesta tako što će se u periodu od četiri godine mala i srednja preduzeća osloboditi poreza za otvoreno novo radno mesto, kazao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track