MALIŠIĆ (NUNS): Političari moraju da poštuju novinarsku profesiju
Foto: Fonet

Poziva na bojkot ministra Gašića

MALIŠIĆ (NUNS): Političari moraju da poštuju novinarsku profesiju

Politika -
Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva novinare da bojkotuju sve aktivnosti ministra odbrane Bratislava Gašića sve dok on ne bude smenjen, istakla je članica Izvršnog odbora udruženja Vesna Mališić.

Mališić je navela da NUNS insistira da Gašić bude smenjen zbog svog seksističkog komentara a ne da podnese ostavku zato što je smena znak da država zna šta je on uradio

“U registru brutalnih napada na novinare dobili smo 'šlag na tortu', samo nam je falio seksizam od ministra odbrane i da imamo sve: od šutiranja novinara u studiju do maltretiranja na sve moguće načine do ovog postupka”, rekla je ona, gostujući na televiziji N1, i dodala da se ovaj klip nije pojavio na društvenim mrežama sve bi izostalo.

Kako ističe, novinari moraju da shvate da ovakve stvari treba da daju redakcijama.

“Novinarka koja je pravila taj prilog, to je morala da bude njena vest. To govori da smo mi novinari toliko poniženi da ne shvatamo kako se brani profesija. Profesija se brani tako što ministru, koji tako govori, istog trenutka okrenete leđa, ne uzmete izjavu i to date kao prilog uz komentar redakcije”, navodi ona.

Komentarišući činjenicu da je izostala reakcija prisutnih kada je Gašić rekao: ”Volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”, Mališić kaže da su novinari navikli na brutalna ponašanja političara prema njema.

“Postoji neosetljivost na to i mi moramo da vratimo profesiju tamo gde joj je mesto, da nateramo političare da poštuju profesiju i to ćemo uraditi”.

(n1info.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track