AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Marijan Rističević pokušao da uruši naš ugled
Foto: Printsceen

Neprimerno obraćanje

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Marijan Rističević pokušao da uruši naš ugled

Politika -
BEOGRAD- Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da joj se poslanik Skupštine Srbije Marjan Rističević obratio na neprimeren način, pokušavši da diskredituje ovu instituciju i njen ugled.

Kako je navedeno u saopštenju, Agencija za borbu protiv korupcije je 4. decembra 2015. godine dostavila Mišljenje o proceni rizika korupcije u predloženim izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu Vladi i skupštinskom Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Istog dana, predsednik ovog skupštinskog odbora obratio se pismom Agenciji.

"Reakcija se svodi na skup ličnih i političkih stavova, optužbi i dezavuisanja Agencije kao nezavisnog državnog organa, a najmanje na nalaze i preporuke iz mišljenja", saopšteno je na sajtu Agencije.

Agencija za borbu protiv korupcije skrenula je pažnju i na to da nije prvi put da predstavnici, kako izvršne tako i zakonodavne vlasti, pokušavaju da diskredituju Agenciju, umesto da argumentovano polemišu o njenim nalazima i preporukama.

"Ukoliko bi se pažnja sa politizacije nezavisnih institucija i jeftinih demagoških izjava koje im javni funkcioneri upućuju prebacila na razmatranje i upotrebu njihovih preporuka, doprinelo bi se unapređenju pravnog i institucionalnog sistema i zaštiti javnog interesa, što bi trebalo da predstavlja naš zajednički zadatak", ukazano je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track