SEDNICA PRERASLA U BURNU RASPRAVU VLASTI I OPOZICIJE: Skupštinom odzvanjali zahtevi za ostavkama
Foto: Beta Nenad Petrović

Poslanici povisili ton

SEDNICA PRERASLA U BURNU RASPRAVU VLASTI I OPOZICIJE: Skupštinom odzvanjali zahtevi za ostavkama

Politika -
Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac i aktuelni ministar Bratislav Gašić, čiju smenu je najavio premijer Aleksandar Vučić, i danas su bili tema poslanika od kojih su neki zatražili ostavke na poziciji poslanika, odnosno ministra.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović rekao je novinarima u holu parlamenta da ta partija insistira da Dragan Šutanovac iz DS podnese ostavku na mesto poslanika, jer je uvredio službenicu Skupštine, dok je Janko Veselinović rekao novinarima da će, ukoliko Gašić do ponedeljka ne podnese ostavku, prvi potpisati zahtev za njegovo razrešenje.

"Na jučerašnji skandalozan ispad (Dragana) Šutanovca nije se oglasio ni Zaštitnik građana, nije se oglasio ni Poverenik za informacije od javnog značaja, nije se oglasilo nijedno udruženje, nisam video proteste novinara, nisam video ni reakciju DS"”, rekao je Đukanović podsetiviši novinare u parlamentu da je poslanik demokrata lajkovao tvit, na kome je Mariji Jovičić postavljeno pitanje da li kleči na sastancima SNS.

Za Đukanovića, Šutanovac je to umišljajno uradio “zato što mu se očigledno tako nešto sviđa”. Rekao je i da je Šutanovac tu devojku "blokirao" na društvenim mrežama, ali je, kaže, nastavio da je vređa tako što je aludirao i na to da je ona dobila posao samo zahvaljujući tome što je u bliskim odnosima sa šefom poslaničke grupe SNS. On je ponovio da nije video da je javnost, koja se, kako kaže, lako podigne kada treba skočiti protiv vlasti, reagovala.

"Mi I dalje kao SNS insistiramo da on podnese ostavku iz moralnih razloga na mesto poslanika, mada ne očekujemo to od njega zato što on svakako morala nema, ali pitamo DS, najpre Gocu Čomić, da li joj je neprijatno da sedi sa kolegom, pošto se uvek javlja kao zaštitnik žena”, dodao je poslanik naprednjaka.

S druge strane, poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će, ukoliko Gašić do ponedeljka ne podnese ostavku, on biti prvi poslanik koji će potpisati njegovo razrešenje.

"Kao što vidimo, dani prolaze, Gašić je I dalje minister u vladi, nije mu falila ni dlaka sa glave, stranačke kolege od njega prave heroja, gradski odbor u Kruševcu kaže da je novinarka kriva, a ne Gašić, I imamo situaciju u kojoj ne verujem da će Gašić biti razrešen"”, rekao je novinarima Veselinović.

Veselinović je siguran da od “Gašićeve smene neće biti ništa”, jer kako kaže, aktuelna vlast radi sve da Gašić ostane na tom mestu. Između ostalog, novinarima je pokazao potpise radnika korporacije Trajal, koji traže da ministar ostane na tom mestu.

"“Neko iz Vlade preko poslovodstva Trajala prisiljava radnike da podrže Gašića i da onda Vučić kaže, ja nemam kud, eto narod traži da ostane"”, smatra Veselinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track