DSS: Odustajanje od prodaje Telekoma je pobeda stručnjaka i svih koji su se oštro protivili!
Foto: Nebojša Mandić

Dobra vest

DSS: Odustajanje od prodaje Telekoma je pobeda stručnjaka i svih koji su se oštro protivili!

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da je odustajanje od prodaje Telekoma dobra vest za Srbiju i građane i velika pobeda stručnjaka, sindikata i opozicije, koji su se oštro protivili toj privatizaciji.

"Veliki pritisak javnosti i nepristojno niske ponude potencijalnih kupaca Telekoma sprečile su nameru neodgovorne Vlade da proda profitabilnu, najuspešniju i najperspektivniju državnu kompaniju", navodi se u saopštenju DSS. Ta stranka zatražila je od Vlade da se, zajedno sa rukovodstvom Telekoma Srbija, sada usredsredi na razvoj i širenje Telekoma.

"Odgovorno ponašanje Vlade zahteva da ona saopšti da će Telekom trajno ostati u većinskom državnom vlasništvu i da povuče poteze koji će uspešnu kompaniju još više da unaprede: da kriterijumi izbora rukovodećeg kadra budu znanje i iskustvo, da se omogući najviši nivo investicija kompanije u sopstveni razvoj, da se zaustavi stranački dirigovani odliv sredstava iz kompanije", piše u saopštenju. Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Vlada odustala od prodaje Telekoma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track