CIRKUS: Funkcioner SNS gurao lekove u usta demokrati
Foto: Ps

Opšti haos na sednici parlamenta Novog Sada

CIRKUS: Funkcioner SNS gurao lekove u usta demokrati

Politika -
Član Gradskog veća Zoltan Horvat iz SNS nasrnuo na odbornika DS Borislava Novakovića, a pomoćnik gradonačelnika udario ćušku kolegi

BEOGRAD - Sednica Skupštine Novog Sada u četvrtak uveče bila je kao cirkus! Naime, gradski odbornici jedni drugima su se unosili u lice i jedni drugima gurali lekove u usta, pa i udarali ćuške!Zamalo tučaHaos je započeo naprednjak i član Gradskog veća Zoltan Horvat, kome po volji nije bilo izlaganje odbornika DS Borislava Novakovića. Horvat je ustao iz klupe i uneo se u lice Novakoviću i gurao mu prema ustima tablu s lekovima, aludirajući na to da su mu potrebni za smirenje. Istovremeno, na drugom kraju sale, pomoćnik gradonačelnika Dragan Božić lupio je ćušku odborniku SNS Marku Jovanoviću. Za sve to vreme odbornici SNS su se smejali, a skandalozni događaj zabeležila je kamera.

Novaković tvrdi da je malo falilo da dođe i do fizičkog obračuna.- Reklamirao sam povredu Poslovnika zbog krajnje nedopustivog ponašanja Horvata, koji je mahao tablom lekova, kad je on ustao i počeo da mi se unosi u lice i da mi gura tablete pod nos. Delio nas je delić sekunde od fizičkog kontakta koji je on tražio, ali ostao sam pribran. Tako nešto se ne dešava ni u seoskim krčmama nakon fajronta - kaže Novaković.Međutim, Horvat, koji je javnosti postao poznat u septembru, kad je uslikan dok je članovima DS pokazivao srednji prst, uverava da nije želeo sukob, već da je samo pokazivao Novakoviću o kom leku je reč.

Uteruje disciplinu... Vučevićev pomoćnik udara po glavi odbornika naprednjaka
Uteruje disciplinu... Vučevićev pomoćnik udara po glavi odbornika naprednjaka

„Vaspitna“ po glavi

- Izvadio sam lek koji povremeno pijem nakon operacije, a ne lekove za smirenje, i to sam hteo da pokažem Novakoviću. Nisam konfliktna osoba. Nikada se nisam tukao, niti mi je to bio cilj - tvrdi Horvat.Kako objašnjava, ranije mahanje srednjim prstom bilo je odgovor na uvrede.- Oni su meni opsovali „majku mađarsku“, a moja mama je Srpkinja, i ja sam im samo odgovorio. Svi znaju kakav sam čovek, mnogima sam pomogao, i ligašima i radikalima. Oni sad prave skandale jer nisu ništa uradili, za razliku od naše vlasti - kaže Horvat.Opravdanje za udaranje ćuške odborniku SNS Marku Jovanoviću imao je i pomoćnik gradonačelnika Dragan Božić.- Nema govora o udarcu, to je bio samo način da skrenem pažnju kolegi iz odborničke većine, s kojim, inače, negujem dobre profesionalne i prijateljske odnose - ističe Božić.S Jovanovićem juče nismo mogli da stupimo u kontakt.

Dragomir AnđelkovićBOLJI SMO OD UKRAJINACADešavanja u novosadskoj skupštini politički analitičar Dragomir Anđelković uporedio je sa sukobima u ukrajinskom parlamentu, uz opasku da smo „male bebe“ za njih.- Šalu na stranu, evidentno je da je naša politička kultura na niskom nivou. Mnogo govorimo o evropskim vrednostima, a malo-malo pa iz nas iskoči sve ono loše što je zaostalo od totalitarnog, ali i osmanskog perioda.

Novi SMS hitJurili ljude da dođu na miting?!Na društvenim mrežama pojavila se nova stranačka SMS poruka u kojoj se simpatizeri pokreta Ruska duša pozivaju da podrže miting SNS u Novom Sadu.- Iako to nije po mojoj volji, treba da damo podršku mitingu SNS. Molim da se meni lično pomogne i da se, ako može, dođe jer će se brojati ko je koliko doveo ljudi. Posle prebrojavanja ste slobodni da idete kući - sadržaj je SMS.Igor Lavrnić, koji je potpisan na kraju poruke, tvrdi da takvu poruku nije poslao niti mu je jasno ko bi mogao da zloupotrebi njegov broj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track