Vučić: Manimo se teorija zavere, svaka pomoć je dobrodošla
Foto: Tanjug Tanja Valič, Jaroslav Pap

Gde če završiti 160 miliona evra mađarske pomoći

Vučić: Manimo se teorija zavere, svaka pomoć je dobrodošla

Politika -
NOVI SAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da pravi teorije zavere o tome gde će završiti 160 miliona evra donacija mađarske vlade za preduzeća u Vojvodini i da je svaka novčana pomoć koja stigne u Srbiju dobrodošla.

"Za mene je uvek super kad neko daje novac za Srbiju, 160 miliona evra više će se potrošiti u Srbiji i mislim da je to dobra vest", rekao je Vučić novinarima, upitan kako komentariše to što će tom donacijom iz Mađarske raspolagati Savez vojvođanskih Mađara.

Vučić je rekao da ne zna detalje u vezi sa donacijom, da ne zna kome će novac biti dat, ali da vlada ima dobre odnose sa SVM i da neće da pravi zavereničke teorije o tome gde će donacija završiti.

"Samo kažem - dajte što više novca, pa i onima koji mene ruše, jer će pola od tog novca da potroše u Ušću, Delta sitiju, po tržnim centrima, u svakom slučaju ostaće u Srbiji kroz PDV", rekao je Vučić. On je u šali mađarskom ambasadoru Atili Pinteru rekao da nešto novca doniraju i Vladi Srbije.

Predsednik SVM i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor nedavno je najavio da će SVM i mađarska vlada raspodeliti oko 160 miliona evra pomoći susedne Mađarske preduzecima u Vojvodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track