DS: Na Vračaru pokušaj udara na demokratsku vlast
Foto: Dado Đilas

Uzajamne optužbe DS i SNS

DS: Na Vračaru pokušaj udara na demokratsku vlast

Politika -
Demokratska stranka saopštila je da je na Vračaru izvrššen pokuššaj udara na demokratsku vlast najbezobzirnijom trgovinom uticaja, navodeći da je u pitanju krivično delo za koje će DS nadležžnim organima podneti dokaze.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograd tvrdi da je Demokratska stranka ostala bez većine u Skupštini Opštine Vračar.

Pošto je u proteklih nekoliko meseci više odbornika napustilo DS, skoro tri meseca nije zakazivana sednica Skupštine opštine, a večeras se održava sa 22 prisutna odbornika, od 45 koliko ih ima u Skupštini, navodi se u saopštenju SNS.

U toj situaciji, tvrdi SNS, u salu je uvedena jedna građanka koja nije odbornik, dodeljen joj je mandat i sada se sa njom donose nezakonite odluke.

Srpska napredna stranka Vračar će zbog toga podneti žalbu Upravnom sudu i tražiti da se poništi večerašnja sednica gradske opštine.

Verujemo da će sadašnje rukovodstvo opštine imati prilike da na drugim sudovima veoma brzo objašnjava svoje kriminalne delatnosti, stoji u saopštenju SNS.

DS: Pokušaj udara na demokratsku vlast

Demokratska stranka saopštila je da je "na Vračaru izvrššen pokuššaj udara na demokratsku vlast najbezobzirnijom trgovinom uticaja", navodeći da je u pitanju krivično delo za koje će DS nadležžnim organima podneti dokaze.

"Porukama sa nepoznatog broja koje su slate odbornicama i odbornicima pokuššano je obmanjivanje odbornika da je Demokratska stranka izgubila većinu lažžnim navođenjem da su tri odbornika napustila Demokratsku stranku", navodi se u saopštenju Informativne službe DS.

"Na njihovu žžalost uspeli su da 'kupe' samo dva", dodaje se u saopštenju demokrata.

U saopštenju se još navodi da je "Vračar ostao slobodan" i da su "23 odbornika demokratske većine iz DS, Nove stranke, LDP, DSS i SDS izglasala budžžet opštine za 2016. godinu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track