Čeda bi samo sa DS

Čeda bi samo sa DS

Politika -
Ideja Zorana Đinđića je dovoljno široka i velika i za nas i za njih, ali ne mogu da pravim kompromise koji su obeležili njihovu politiku prethodnih godina

BEOGRAD - Predsednički kandidat Koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović izjavio je danas da želi sarađuje sa Demokratskom strankom, ali sa onakvom kakva je bila kada je izašao iz nje 2003. godine i koja simbolizuje politiku Zorana Đinđića.

"Ideja Zorana Đinđića je dovoljno široka i velika i za nas i za njih, ali ne mogu da pravim kompromise koji su obeležili njihovu politiku prethodnih godina", rekao je za RTS Jovanović, koji je i lider Liberalno-demokratske partije (LDP).

"Možemo da radimo na novim poslovima o kojima sam razgovarao sa ljudima. Ne možemo da se složimo oko ideje da još četiri godine prokockamo zadovoljni činjenicom da smo između sebe podelili Srbiju u toj postizbornoj koaliciji", rekao je Jovanović.

Upitan o potencijalnim partnerima "Preokreta" predsednicima DS i SNS Borisu Tadiću i Tomislavu Nikoliću, Jovanović je odgovorio da se oni "ponašaju na isti način" i da bi i "i jedni i drugi naše glasove".

Jovanović je rekao da mu je drago što Nikolić danas o mnogim temama govori drugačije nego što je to bio slučaj u prošlosti.

On je ukazao na neophodnost ustavne reforme zemlje, jačanje evropske orijentacije Srbije i davanje "mnogo jačeg odgovora od onih koje daje jedna vladajuća koalicija na čitav niz ozbiljnih problema".

"Te strategije moraju biti izraz našeg opredeljenja koji će vrlo jasno govoriti o načinu života koji Srbija želi da živi u vremenu dužem od mandata jedne vladajuće koalicije. Za to nam je potreban Nikolić", istakao je Jovanović.

Uoči predstojećih izbora 6. maja, Jovanović je ocenio da je potrebno definisanje jasnog plana i da su potrebne političke reforme koje stvaraju preduslove za ozbiljne ekonomske i reforme u sektorima obrazovanja, zdravstva, založivši se za odgovaran odnos prema isplati penzija i selu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track