STOP MEDIJSKIM HAPŠENJIMA: Poslanici DS protestovali zbog akcije Rezač
Foto: Beta/Dragan Gojić

U holu Skupštine Novog Sada

STOP MEDIJSKIM HAPŠENJIMA: Poslanici DS protestovali zbog akcije Rezač

Politika -
Velikim žutim metama na reverima sa natpisom ''Dosta markentiških hapšenja'' i razvijenim transparentom sa istim tekstom, poslanici DS Skupštine Vojvodine danas su izrazili protest zbog hapšenja u akciji ''Rezač''.

Oni su se okupili u holu skupštine uoči početka sednice pokrajnskog parlamenta, a tom prilikom se medijima obratio predsednik poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković koji je rekao da taj protest ima za cilj da skrene pažnju javnosti da se, kako je rekao, ''ovih dana dešavaju brojna krivična dela, ali da njihovi vinovnici nisu građani, već predstavnici vlasti''.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

''Predstavnici vlasti krše zakon tako što ljude hapse, upadaju im u stanove, bez potrebe stavljaju lisice na ruke'', rekao je Novaković.

On je naglasio da ''vlast svakodnevno krši zakon i tako što najavljuje nova hapšenja''. Prema rečima Novakovića, svaka najava hapšenja putem medija predstavlja najmanje dva krivična dela - jedno je odavanje službene tajne, a drugo mešanje u rad sudskih organa.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

''Iako svakodnevno imamo najave hapšenja i optuživanja ljudi u medijima, još nijednom u Srbiji nije procesuiran nijedan slučaj curenja informacija'', rekao je Novaković.

On je napomenuo da je i lično prošao kroz ''sličnu torturu'', da je u medijima 45 dana ranije bilo najavljeno njegovo hapšeje, da je zaista i uhapšen, a da je sada dobio presudu da nije kriv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track