POLITIČARI U NAJLUĐOJ NOĆI: Palma sa ženom na Kopu, Gašića zabavljala Ceca!
Foto: Printscreen

Gde su i kako srpski političari dočekali Novu godinu

POLITIČARI U NAJLUĐOJ NOĆI: Palma sa ženom na Kopu, Gašića zabavljala Ceca!

Politika -
VESELO: Bojan Pajtić s porodicom i prijateljima slavio u restoranu u Sremskim Karlovcima, a Aleksandar Antić ispred Skupštine
1 / 2 Foto: Damir Dervišagić

BEOGRAD - Većina ministara iz Vlade dočekali su Novu 2016. godinu uz svoje najbliže i tradicionalnu novogodišnju trpezu. Ipak, pojedine, poput Rasim Ljajića, ni debeli minus od 11 stepeni ispod nule nije sprečio da zaplešu na nekom od gradskih trgova, a neki od njih su i ove godine najluđu noć tradicionalno proveli na planini.

s: Svečano na Kopaoniku... Dragan Marković Palma i Ivica Tončev sa porodicama
s: Svečano na Kopaoniku... Dragan Marković Palma i Ivica Tončev sa porodicama

Tako je šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić posle mnogo godina ponoć i 50. rođendan dočekao kod kuće, uz suprugu Sanju, ćerku Andrea i sina Luku. Kako kaže za Kurir, deca su mu spremila posebno iznenađenje.- Tačno u ponoć pevali su mi rođendansku pesmu - kaže on.I ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović iskoristila je doček Nove godine da „ukrade“ malo vremena za porodicu, te je te večeri uživala sa sinom Draganom, mužom Vladom, mačkom Momčilom i kucom Sunčicom. Lider DS Bojan Pajtić je s društvom i porodicom u restoranu „Pasent“ u Sremskim Karlovcima uživao u najluđoj noći.Ni ove godine lider JS Dragan Marković Palma nije odstupio od tradicije da za Novu godinu bude na Kopaoniku. Tako je već 23 godinu zaredom na ovoj planini dočekao ponoć sa suprugom i prijateljima Novicom i Ivicom Tončev. Njih je u hotelu „Grand“ zabavljala pevačica Ana Nikolić.

Odlazeći ministar odbrane Bratislav Gašić je sa svojim sugrađanima na trgu u Kruševcu zapevao uz pevačicu narodne muzike Svetlanu Cecu Ražnatović. Njegov kolega Rasim Ljajić je takođe na trgu dočekao Novu godinu, ali u svom rodnom Novom Pazaru, uz svirku grupe Miligram.- Bilo je mnogo hladno, 11 stepeni ispod nule, ali je ipak dosta ljudi bilo na šetalištu. Miligram je više nego profesionalno svirao dva i po sata, ja sam izdržao oko sat i po - kaže Ljajić.

Ministar energetike Aleksandar Antić je, kao i svake godine, deo večeri posvetio porodici.- Najpre sam s majkom, sestrom, sestrićem i sinom bio na večeri. Onda sam otišao ispred Skupštine i tamo dočekao ponoć. Atmosfera je bila sjajna - kaže on.

Doček preko graneČEDA U INOSTRANSTVUZa razliku od većine političara koji su Novu godinu dočekali u Srbiji, lider LDP Čedomir Jovanović je, prema informacijama Kurira, najluđu noć dočekao u inostranstvu sa suprugom Jelenom i četvoro dece.

PRAZNICI KO MELEM /ODMORILI SMO GLAVU OD POLITIČARARatko Božović, kulturolog:PRIJA PAUZA OD POLITIKEČim je politika u pitanju, to onda podrazumeva uzavrelu atmosferu i pojačane strasti, što onda nameće i ubrzani ritam života. Ipak, ni prevelika opuštenost nije dobra, nikakve krajnosti nisu dobre. Meni je ova pauza prijala, iskoristio sam mirnu atmosferu za čitanje.Bora Drljača, pevač:LEPŠE SU VEDRIJE TEMEKad sam bio mlađi, imao sam ambicije da se bavim politikom, a kad vidim šta se sve danas dešava, pomislim da je dobro što je ipak muzika pobedila. Ovi praznični dani su mi dobrodošli, prijalo je slušati vedrije teme i pobeći od onih uobičajenih i tmurnih.Bora Đorđević, muzičarIMA JOŠ PROBLEMAAko znate da čitate između redova, onda znate i da čovek ne može da odmori glavu od politike i od svega što se u Srbiji dešava. Uslovljavaju nas poglavljem 35, još dosta problema ima i teško je ostati hladne glave u celoj toj situaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track