Počela predizborna tišina

Počela predizborna tišina

Politika -
Za mandate u Skupštini Srbije nadmetaće se 18 lista, a za budućeg šefa države 12 kandidata. Na ukupno 8.587 biračkih mesta u Srbiji i inostranstvu može da glasa ukupno 6.770.013 birača

BEOGRAD - U ponoć je počela predizborna tišina, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 6. maja, u 20 sati.

Kako piše u Zakonu o izboru narodnih poslanika, predizborna tišina počinje 48 sati pre održavanja izbora.

U tom periodu zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja, javni skupovi i objavljivanje procene rezultata izbora.

U Uputstvu za sprovođenje izbora navedeno je da je u tom periodu na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno isticanje simbola podnosilaca izbornih lista, odnosno političkih stranka, koalicija, grupa građana i drugog propagandnog materijala.

Predsednički, parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji biće održani u nedelju, 6. maja, a biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Za mandate u Skupštini Srbije nadmetaće se 18 lista, a za budućeg šefa države 12 kandidata. Na ukupno 8.587 biračkih mesta u Srbiji i inostranstvu može da glasa ukupno 6.770.013 birača.

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je da je u naknadnom upisu tom ministarstvu upućeno oko 3.180 rešenja za naknadni upis promena u birački spisak.

Marković je uveren da će nakon izbora tako velika novina kao što je jedinstven birački spisak biti uspešno testiran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track