VUČIĆ SE UPLAŠIO DAČIĆA: Svrstao SPS među kriminalce!
Foto: Marina Lopičić

PANIKA! Premijer strahuje od rejtinga koalicionog partnera

VUČIĆ SE UPLAŠIO DAČIĆA: Svrstao SPS među kriminalce!

Politika -
PARANOJA: Lider SNS poručio da ga ne bi čudilo da opozicija sklopi savez sa socijalistima, te da on neće dozvoliti da na vlast dođu kriminalci (?!)

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić stavio je svog koalicionog partnera SPS u isti koš sa opozicijom, nazivajući ih kriminalcima!U strahu od mogućih postizbornih saveza koji bi srušili njegovu vlast, Vučić svojim izjavama pokušava da obori rejting SPS, ocena je sagovornika Kurira.Podbada SPSNaime, lider SNS je juče, nakon susreta s predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem, s kojim se dogovorio o zajedničkom nastupu na svim izborima, a govoreći o mogućim postizbornim koalicijama, poručio da treba sačekati izborne rezultate.- Nemam nikakvu sumnju da će se, ukoliko budu mogli da se ujedine, a to su pokazali i sastanci na kojima su bili Dveri, DSS, DS, lako dogovoriti da sruše ovu vladu. To što bi politika bila šizofrena, i nije mnogo važno. Ljudi u Srbiji treba da znaju da bi svi oni, ako bi zajedno imali za jednog poslanika više, zajedno formirali vladu, čak i sa SPS. Osnovni je razlog to što ja ne pristajem da kriminalci vladaju Srbijom, da nekoga hapsim pa da puštam da bi se o meni lepo pisalo, kao što je to radila prethodna vlast DS - rekao je premijer.Lider SNS je poručio da, za razliku od drugih, neće moliti za vlast niti za glas.- Izbori su pravo rešenje, to je prava i ključna odluka koja je doneta u veoma odgovornom i pravom trenutku - zaključio je Vučić.

Strahuje zbog pada rejtinga... Aleksandar Vučić
Strahuje zbog pada rejtinga... Aleksandar Vučić

Lider SPS Ivica Dačić pokušao je da spusti loptu. Istakao je da je Vlada ostvarila istorijske rezultate i da je u interesu Srbije da u ovom sastavu nastavi s radom i posle izbora.- Postigli smo istorijske rezultate proteklih godina i bilo bi neodgovorno prema građanima Srbije da razmišljamo o bilo kakvim dogovorima s bivšim DOS ili starim desničarskim partijama. Teško je praznoj vreći da stoji uspravno - rekao je Dačić za Kurir. On nije hteo da komentariše to što ih je lider SNS Aleksandar Vučić stavio u isti koš s tom „praznom vrećom“ i sve zajedno ih nazvao kriminalcima.Prikriva nervozuAnalitičar Ðorđe Vukadinović za Kurir ističe da je jučerašnji nastup premijera pokazao da on, iako deluje mirno i samouvereno, sve teže prikriva nervozu i nesigurnost.- To se manifestuje kao višak agresivnosti, a neprijatelji mu se priviđaju svuda. Očigledno je da SPS doživljava kao protivnika, a ne kao partnera. Njegova je želja da ima više nego svi drugi zajedno, i da bi taj cilj ispunio, neće se libiti da spusti rejting SPS, koji je trenutno između 13 i 15 odsto, na jednocifreni procenat - kaže Vukadinović.

DSOBJAVITI CEO ISKAZ LIDIJE UDOVIČKIPremijer Vučić je odbacio teze da izborima želi da eliminiše kritike jer, rekao je, sve te afere nisu ni nastale na kritikama, već na najbrutalnijim lažima.- Lidija Udovički je svedočila da nikad nije razgovarala s Nikolom Petrovićem i da je niko nije reketirao niti joj tražio novac. U političkom delu svog iskaza primetila je da je EMS monopolista. Ne nego će privatno preduzeće da bude monopolista - rekao je Vučić.Demokratska stranka zatražila je od medija da objave celo svedočenje Lidije Udovički jer bi se, tvrde, videlo da je bila reketirana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track