DSS: Nastavak dijaloga u Briselu ponižavanje Srbije
Foto: Nebojsa Mandic

Reagovanje

DSS: Nastavak dijaloga u Briselu ponižavanje Srbije

Politika -
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da nastavak briselskog dijaloga predstavlja nastavak fazne predaje Kosova i Metohije i ponižavanja Srbije zarad daljeg vođenja pregovora o ulasku u Evropsku uniju (EU).

"Ponižavanje Srbije je da se briselskom dijalogu sa Prištinom pristupa samo nedelju dana posle skandalozne presude Euleksovog suda Oliveru Ivanoviću, koja je neposredna posledica potpisivanja briselskih sporazuma i povlačenja srpskih institucija sa Kosova. Ponižavanje Srbije je i pristajanje njene delegacije da se o dogovorenom i potpisanom ponovo pregovara", navodi se u saopštenju DSS-a.

DSS je dodao da je ponižavanje Srbije, i dokaz pregovaračke nesposobnosti i neodgovornosti, i to što je premijer Srbije Aleksandar Vučić sebe doveo u situaciju da od njega traže da poštuje odluke Ustavnog suda samoproglašenog Kosova, a da gazi Ustav Srbije.

"U tu situaciju je doveo sam sebe, tvrdnjama pred EU da su briselski sporazumi po karakteru međunarodni sporazumi, a pred domaćom javnošću da nisu i pritiskom na Ustavni sud Srbije da donese odluku da je Briselski sporazum politički akt, a ne medjunarodni sporazum podložan oceni ustavnosti.

Najzad, ponižavanje je i sama činjenica da je srpska delegacija na čelu sa Aleksandrom Vučićem pristala da Dan svetog Save provede u društvu Ise Mustafe i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Federike Mogerini", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, građani Srbije poniženi su i činjenicom da su od različitih izjava, kojima se objašnjava ishod sastanaka, istinite uvek one koje daju predstavnici prištinskog tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track