DS: Učinićemo sve da na izbore izađe dve trećine građana. Ugovor sa Er Srbijom veoma štetan
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Proevropska opozicija saglasna

DS: Učinićemo sve da na izbore izađe dve trećine građana. Ugovor sa Er Srbijom veoma štetan

Politika -
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će proevropska opozicija učiniti sve da na izbore izađe dve trećine građana Srbije.

"Aleksandar Vučić postigao je rezultat i dobio skupštinsku većinu zahvaljujući tome što je ogroman broj nezadovoljnih građana Srbije apstinirao, zato ćemo učiniti sve da na izbore izađe dve trećine građana Srbije", kazao je Pajtić novinarima u DS, nakon sednice Vlade u senci.

On je, upitan o načinu izlaska na izbore, kazao da se proevropska opozicija dogovorila oko kontrole izbora i da "sadašnji režim mora da ode", a da izlazak na izbore na zajedničkoj ili odvojenim listama zavisi od toga šta će doneti veći broj glasova.

Funkcioner DS i ministar privrede Vlade u senci Ivan Stefanović ponovio je da je ugovor sa Er Srbijom veoma štetan za Srbiju i da je država u to uložila 660 miliona dolara i to 360 miliona u gubitke nekadašnjeg JAT-a, 80 miliona u direktnim ili indirektnim subvencijama, pravima koje polaže i imovini.

Stefanović je kazao i da je za taj novac moglo da bude izgradjeno 1.000 vrtića ili 500 škola. On je dodao da je u 2014. godini Er Srbija ostvarila gubitak od 68 miliona dolara, a da je taj gubitak pokrila Vlada Srbije transferom 71 miliona na račun te kompanije.

Stefanović je dodao da Er Srbija ne posluje dobro ni pored rekordnog pada cene nafte i kerozina i da je potencijalno čudno i to što Vlada novac od aerodromskih taksi sa računa aerodroma u Surčinu prebacuje na račun Er Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track