LJAJIĆ: Donećemo koaliciji sa SNS 3-4 odsto glasova
Foto: Dado Đilas

Lider SDPS uveren u podršku građana

LJAJIĆ: Donećemo koaliciji sa SNS 3-4 odsto glasova

Politika -
Socijaldemokratska partija Srbije poželjan je partner Srpskoj naprednoj stranci i toj koaliciji može doneti tri-četiri odsto glasova, izjavio je danas lider SDPS-a Rasim Ljajić ocenivši da će predstojeći izbori biti teški i neizvesni.

Ljajić je rekao da su ti procenti realni.

"Ja računam da mi toliko imamo i verujem da koaliciji donosimo te glasove"”, rekao je Ljajić, čija stranka će na predstojeće izbore izaći zajedno sa naprednjacima.

Ističe da SDPS kao manja stranka nikoga nije ucenjivala i da su uvek bili pouzdan partner.

"Mi smo realno donosili glasove i zato smo i poželjan partner SNS sada”", rekao je Ljajić.

Govoreći o datumu održavanja izbora, Ljajić kaže da je će to biti između 22. aprila i 22. maja, ali i da sve zavisi od dogovora pokrajinske Skupštine i republičkih organa vlasti. Predstojeće izbore Ljajić vidi kao priliku da građani daju ili otkažu poverenje dosadašnjoj vladajućoj koaliciji, da ocene njihov rad ali i rad opozicionih stranaka.

Ne stidi se, rekao je, koalicije sa Demokratskom strankom od 2008, već se naprotiv ponosi svim što je tada urađeno.

Na pitanje da li se oseća prozvanim kada premijer Aleksandar Vučić govori kako je prošla Vlada loše radila i ostavila zemlju u problemima, Ljajić je odgovario potvrdno i dodao da se oseća prozvanim i kada je u pitanju ono dobro i ono loše.

U uspehe kabineta Aleksandra Vučića on ubraja ekonomske reforme koje su pozitivno ocenili i MMF i Svetska banka, otvaranje dva poglavlja u pregovorima sa EU ali i činjenicu da je, u uslovima migrantske krize, očuvana društvenu stabilnost.

"Imate permanentnu nestabilnost u svim država ali mi smo uspeli da sačuvamo stabilnost. Prilično smo neokrnjeni i neoštećeni u ovoj migrantskoj krizi"”, rekao je Ljajić.

(Tanjug/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track