SELO MOJE...: Vanja Udovičić kupio njivu!
Foto: Thinkstock, Aleksandar Jovanović

Idealna prilika za udavače, najbogatiji u vladi

SELO MOJE...: Vanja Udovičić kupio njivu!

Politika -
BEOGRAD - Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji inače važi za najbogatijeg ministra među članovima Vlade, dodatno je uvećao svoju imovinu, ako je suditi po izveštaju dostupnom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Mlađani Udovičić je postao vlasnik oranice, ali i jedne polovine puta. Ministar omladine i sporta je i pre ovih investicija stekao zavidno bogatstvo, pa se u njegovoj imovinskoj karti mogu naći kuća, zgrada, pašnjaci, automobili, čamac, firma, kao i udeo u akcijama u još tri firme. Na osnovu svega toga, moglo bi se reći da je Udovičić idealna prilika za udavače.

Ministar sporta je i po novom izveštaju od 29. januara 2016. godine uvećao svoju impoznatnu imovinu pazarivši oranicu od 1.333 kvadrata, ali i polovinu puta od 107 kvadrata.

Imovina Vanje Udovičića je i bez najnovijih kupovina više nego impresivna, što i ne čudi, s obzirom na to da se dugi niz godina veoma uspešno bavio vaterpolom, a bio je i izabran za najboljeg igrača sveta.

Za razliku od svojih kolega u Vladi Srbije, ništa od imovine nije nasledio niti dobio na poklon. Sve što Vanja Udovičić poseduje stekao je kupovinom. Ministar je stopostotni vlasnik kuće sa nadstrešnicom i dvorištem od 797 kvadrata, zgrade sa garažom i dvorištem od 715 kvadrata, garsonjere od 33,75 kvadrata, tri pašnjaka ukupne površine 11.060 kvadrata i šume od 18.502 kvadrata.

Kada je reč o automobilima, Udovičić poseduje dva četvorotočkaša. Naime, on u svom voznom parku ima “mercedes” 1985. godište i “opel korsu” iz 2008. Ministar ima i čamac “volvo”, koji je 2004. godište.Da je i te kako mislio na budućnost, Udovičić pokazuje time što ima akcije u čak četiri firme: „M. K. Bresnik“ d.o.o. (20 odsto, nominalna vrednost 9.913 dinara), „Bresnik agrar“ (25 odsto, 5.626.525 dinara), „Vaud kompani“ (100 odsto, 57.131 dinar) i „Art komjunikejšn“ (18 odsto, 150.557 dinara).

Naravno, ministar ima i štedne uloge, tako da ne mora da brine ako kojim slučajem ne bude bio ministar u novom sazivu vlade, koja će biti formirana nakon vanrednih parlamentarnih izbora.Samo mu plata pala

Jedino što je kod ministra omladine i sporta umanjeno je njegova plata. Naime, prema izveštaju koji je dostupan na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Vanja Udovičić za funkciju ministra sporta i omladine prima platu od 89.537,75 dinara. Prema prethodnom izveštaju, plata Vanje Udovičića iznosila je 101.458 dinara, što znači da će primati 11.920,25 dinara manje.

(Alo/D.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track