SRS: Poštujemo volju građana

SRS: Poštujemo volju građana

Politika -
Vojislav Šešelj je "vrlo pribrano primio izveštaj" o rezultatima izbora, izjavila Vjerica Radeta

BEOGRAD0 - Funkcionerka Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je danas da je ta stranka iznenađena lošim rezultatima koje je postigla na parlamentarnim izborima, ali da će poštovati volju građana. "Nismo očekivali tako loš izborni rezultat. Ali dobro, to je volja građana i to smo uvek poštovali. Sada smo vanparlamentarna stranka a naši odbornici u lokalnim parlamentima moći će da formiraju koalicije sa svima, osim sa naprednjacima", rekla je Radeta Tanjugu.

Na pitanje da li je predsednik SRS Vojislav Šešelj, koji je u Hagu, obavešten o lošem izbornom rezultatu stranke, ona je rekla da Šešelj "vrlo pribrano primio izveštaj" o rezultatima izbora."Svestan je da smo sada u teškoj situaciji. Ali, podsetio nas je da to nije prvi put. I da smo prolazili često kroz teške trenutke i da smo se uvek izdizali mnogo jači", rekla je Radeta.

Ona je ocenila da je do lošeg izbornog rezultata radikala došlo i zbog, kako kaže, "medijskog spinovanja"."Do ovog rezultata je svakako delom došlo i zbog medijskog spinovanja i zbog velike količine para, koju su tajkuni uložili u sve stranke osim u SRS", navela je Radeta i dodala da je ta stranka sačuvala optimizam i veruje da će u budućnosti doći "na mesto koje zaslužuje".

Radeta je kazala i da u SRS očekuju finansijske probleme jer su im izvori finansiranja, kao vanparlamentarnoj partiji, ograničeni. Predsednica Izvršnog odbora radikala naglasila je da radikali neće odstupati od svoje "dosadašnje politike" ali i da će Predsednički kolegijum SRS razgovarati o rezultatima izbora. Prema proceni CeSID-a, SRS je na parlamentarnim izborima osvojila 4,6 procenata glasova dok je kandidatkinja radikala za predsednika Srbije Jadranka Šešelj osvojila 3,9 procenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track