IZABRAN NOVI MINISTAR ODBRANE: Zoran Đorđević umesto Gašića
Foto: Beta Milan Obradovic

Položio zakletvu

IZABRAN NOVI MINISTAR ODBRANE: Zoran Đorđević umesto Gašića

Politika -
BEOGRAD - Na mesto novog ministra odbrane izabran je Zoran Đorđević, koji će tu funkciju obavljati do izbora.

Javnim glasanjem i prozivkom izabran je novi ministar koji je došao na mesto Bratislava Gašića. Posle smene Gašića, ministar Dušan Vujović je obavljao tu funkciju vršioca dužnosti.

Za njegov izbor glasalo je 165 poslanika, dok je osam bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

"Smena Bratislava Gašića je bila naša obaveza, mi smo reagovali i pokazali ozbiljnost jedne moderne vlasti", rekao je na početku svog obrazlaganja premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je objasnio da je odgovornost ministra odbrane velika i njegova dužnost složenija i kompleksnija od nekih drugih."Zoran Đorđević je naš predlog, jer je reč o marljivom, vrednom i posvećenom čoveku, masteru ekonomskih nauka, članu MENSE, koji govori engleski i ruski i zavšio je školu nacionalne odbrane. On je, kao deo sistema Ministastva odbrane, odgovorno obavljao svoj posao. Ima dobre odnose sa svima u Vojsci Srbije i niko do sada nije imao značajnije primedbe na njega", naveo je Vučić i zamolio poslanike da podrže njegov predlog.

"Ovo je bio jedan pristojan saziv Parlamenta u kome su doneti mnogi kvalitetni zakoni. Na Zakon o radu sam posebno ponosan, jer je on postavio temelj za oporavak Srbije", istakao je premijer na kraju svog izlaganja.

Podsetimo, Bratislav Gašić je smenjen posle uvrede prilikom snimanja priloga, kada je novinarki koja se sagla dad ne bi bila u kadru, rekao "Volim ove novinarke kad ovako lako kleknu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track